T:  01 534 06 67  |  Ezveza@soncek.org  |  Kontakt
de
en
sl
Velikost besedila:  
Nahajate se tukaj:  
 
 

Naročite se na e-novice

Aktualno

 
 

Po dveh letih zatišja veselja polno srečanje članov društev Zveze Sonček

23.05.2022 | Zveza Sonček
V soorganizaciji Zveze Sonček in Mariborskega društva za cerebralno paralizo SONČEK, ki letos praznuje štiri desetletja delovanja, je 21. maja 2022 potekalo že tradicionalno srečanje članov regijskih društev za cerebralno paralizo. Tete in strici iz ozadja (letos so nam na pomoč priskočili tudi prostovoljci iz Anglije) so poskrbeli, da je več kot 600 udeležencev preživelo prekrasen dan v Centru Sonček Vrtiče v Zgornji Kungoti.
več >
 

Donatorji in sponzorji v letu 2021

13.05.2022 | Zveza Sonček so.p.
Zveza Sonček za uresničitev naložb in programov zbira prostovoljne prispevke s posebnimi položnicami, z odstopljeno dohodnino in z neposrednim dogovarjanjem s sponzorji in donatorji za posamezne projekte. V letu 2021 smo s prispevki sponzorjev in donatorjev zbrali 141.036 evrov ter 83.300 evrov prek odstopljenega dela dohodnine. Vsem donatorjem in sponzorjem se iskreno zahvaljujemo, ker podpirate naše delo, nam stojite ob strani in verjamete v naše poslanstvo.
več >
 

Postani Sončkov spremljevalec ali spremljevalka!

10.05.2022 | Zveza Sonček so.p.
Bliža se čas poletja in Sončkovih poletnih taborov. Marsikdo med vami je že sodeloval z Zvezo Sonček (www.soncek.org), a vedno se lahko naučimo kaj novega ter prenesemo dobre prakse na prijatelje, sošolce, sorojence … Le skupaj lahko ustvarjamo dobre zgodbe!  Vabimo vas, da se nam pridružite na Sončkovih poletnih taborih za odrasle in otroke s posebnimi potrebami.
več >
 

Zdravstveno-terapevtske kolonije za družine s predšolskimi otroki

03.05.2022 | Zveza Sonček so.p.
Zveza Sonček so.p. in regijska društva v poletnih mesecih organizirajo zdravstveno-terapevtske kolonije za družine s predšolskimi otroki s cerebralno paralizo ali razvojnimi zaostanki, ki bodo potekale v Centru Sonček Elerji nad Ankaranom. V kolonijo se je mogoče vključiti, če je vaš otrok obravnavan v razvojni ambulanti.
več >
 

Usposabljanje za nove sodelavce in prostovoljce

04.05.2022 | Zveza Sonček so.p.
Uvodno usposabljanje je namenjeno vsem sodelavcem, ki v kakršnikoli vlogi sodelujejo v programih Zveze Sonček (redno zaposlenim, spremljevalcem na taborih, prostovoljcem in vsem, ki šele  razmišljate o tem, da bi  se nam pridružili).
več >
 

Povabilo k prijavi na poletne programe Zveze Sonček v letu 2022

17.03.2022 | Zveza Sonček so.p.
Poletni meseci so v Zvezi Sonček rezervirani za počitnice za otroke, mladino in odrasle, rehabilitacijske programe, tabore za sorojence ter zdravstveno-terapevtske kolonije. S programi želimo polepšati dneve vsem, ki se že veselijo lepih doživetij v Vrtičah, Elerjih, Bušeči vasi ali v Thermani Laško.
več >
 

Izšla je nova številka revije SONČNIK

12.04.2022 | Zveza Sonček so.p.
»Pred vami je nova številka prenovljene revije Sončnik, v kateri vas seznanjamo s preteklimi dogodki, pomembnimi dosežki, našimi načrti in še marsičim. Ob tej priložnosti se dolgoletni urednici Jelki Bratec, ki je Sončnik in pred tem revijo Pet urejala več kot 20 let, zahvaljujemo za uredniško delo,« je v uvodniki letošnje prve številke zapisal direktor Zveze Sonček Iztok Suhadolnik.
več >
 

Gibalno ovirani gore osvajajo 2022: gora ni ovira, je vabljiv izziv

11.04.2022 | Zveza Sonček so.p.
Planinstvo je v nas, Slovencih, pravzaprav že v genih. Nič drugače ni z gibalno oviranimi. Vsi si želimo gor na vrhove, da se naužijemo narave, občudujemo razgled po čudoviti pokrajini, začutimo moč narave, ki nas okrepi za lažje spoprijemanj s težavami.
več >
 

Slavnostna otvoritev novih prostorov Centra Sonček Novo mesto

07.04.2022 | Zveza Sonček so.p.
Na slavnostni otvoritvi novih prostorov Centra Sonček Novo mesto, ki je potekala 6. aprila 2022, je mag. Cveto Uršič, državni sekretar na Ministrstvu za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti poudaril, da ga veseli, da prebivalci Novega mesta tako lepo sprejemajo uporabnike Centra Sonček. Želim si, da bi imeli vsi med nami – tudi osebe z invalidnostjo – možnosti in priložnosti živeti samostojno življenje in se vključevati v skupnost po lastni izbiri.«
več >
 

Pomladni vikend: tabor za sorojence – »POVEŽIMO SE«

14.03.2022 | Zveza Sonček so.p.
Vabimo vas na pomladni vikend: tabor za mladostnike – sorojence oseb s posebnimi potrebami oziroma otroke staršev z različnimi oviranostmi, ki bo potekal od petka, 8. aprila, do nedelje, 10. aprila 2022, v Centru Sonček Vrtiče pri Zgornji Kungoti.
več >
 

Usposabljanje za nove sodelavce in prostovoljce

10.03.2022 | Zveza Sonček so.p.
V torek, 5. aprila bomo izvedli Usposabljanje za nove sodelavce. Uvodno usposabljanje je namenjeno vsem sodelavcem, ki v kakršnikoli vlogi sodelujejo v programih Zveze Sonček – redno zaposlenim, spremljevalcem na taborih, prostovoljcem in vsem, ki šele  razmišljate o tem, da bi  se nam pridružili. Bodite pozorni na spremembo lokacije: usposabljanje pa bo tokrat potekalo v prostorih Zveze Sožitje, Samova ulica 9, Ljubljana.
več >
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin.
Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke