T:  01 534 06 67  |  Ezveza@soncek.org  |  Kontakt
de
en
sl
Velikost besedila:  
Nahajate se tukaj:  
 
 

Naročite se na e-novice

 

12. Tradicionalno pustovanje invalidskih organizacij


15.02.2023 | Zveza Sonček

V organizaciji Društva za cerebralno paralizo Sonček Ptuj-Ormož, VDC Sonček Ptuj, Javnega zavoda za turizem Ptuj in Mestne občine Ptuj je 13. februarja 2023 v karnevalski dvorani Campus Sava Ptuj potekalo že 12. pustovanje invalidskih organizacij. Na pustni žur je prišlo več kot 900 udeležencev (iz 30 različnih enot) iz vseh koncev in krajev Slovenije.

V do zadnjega kotička napolnjeni dvorani so se v pustne maske zabavale, plesale in prepevale, se sladkale s krofi … Najbolj izvirne maske (skupinske in posamične) so bile tudi nagrajene.

Najlepše maske:  
5. Fant v narodni noši /OŠ Ljudevita Pivka Ptuj
4. Modra čarovnica / njen izvor je neznan
3. Michael Jackson /VDC Sonček Mb
2. Jagoda / Sožitje Mb
1. Kekec in teta Pehta /samostojna udeležba uporabnik in asistentka

Najlepše skupinske maske:
5. Korenčki / VDC Sonček Murska sobota
4. Kuharji / Sožitje Ptuj
3. Kartonaste lutke / VDC Sonček Ptuj
2. Klovni / Vrtec Majšperk
1. Barvice / Ozara Maribor

Zbrane je pozdravila, z njimi zaplesala in jim zaželela prijetno zabavo tudi županja Mestne občine Ptuj Nuška Gajšek. Za vsesplošno rajanje in zabavo je poskrbel DJ Rene. Da je vse skupaj teklo kot namazano, je poskrbela naša Urška Vučak. Urška, najlepša hvala!

Neizmerno se zahvaljujemo organizatorju Kurentovanja 2023, tj. Radio Ptuj, da so nas povabili v program pustovanja, nam omogočili prostor v dvorani Campus, priskrbeli DJ Reneja, ozvočenje in osvetlitev. Na pomoč so nam priskočili tudi nagradah. Iskrena hvala, Domen Hren. Da smo se lahko čisto vsi posladkali s pravimi ptujskimi pustnimi krofi, je poskrbel Zavod za turizem Ptuj. Z vodo pa nas je založil ŠTUK Maribor.

Prisrčno se zahvaljujemo čisto vsem, ki ste nam kakorkoli pomagali pri organizaciji in izvedbi 12. pustovanja invalidskih organizacij na Ptuju. Brez vas tako velikega dogodka zagotovo ne bi bilo!

Za nagrade se zahvaljujemo: CID PTUJ, MESTNO GLEDALIŠČE PTUJ, TERME PTUJ, FOTO DIFERA, OKREPČEVALNICA HIP HOP, STARI GURMAN PTUJ, OPTIKA PRIZMA, MESNICA FINGUŠT, AVTOMEHANIKA ZAGORŠEK JANEZ in QCENTER PTUJ.

Zahvala gre tudi princu karnevala Hinku Sodinskemu in skupini kurentov, ki so nas prišli pozdravit in nam »zružit« za dobro zdravje.

Se vidimo februarja prihodnje leto na 13. tradicionalnem pustovanju invalidskih organizacij!

< nazaj
2022 2023 2024
avgust september oktober
p t s č p s n
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1
 
E-trgovina
Najbolj brano
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 
 
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin.
Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke