T:  01 534 06 67  |  Ezveza@soncek.org  |  Kontakt
de
en
sl
Velikost besedila:  
Nahajate se tukaj:  
 
 

Naročite se na e-novice

 

Dan odprtih vrat v Centru Sonček in Maribor stanovanjski skupini Pragersko


17.06.2011 | Zlatka Ornik

Včeraj smo že tradicionalno pripravili Dan odprtih vrat Centra Sonček Maribor. Obiskovalcev je bilo veliko. V goste so prišli starši, krajani Pobrežja, Društvo Inkont, Dijaški dom Drava, sorodniki, prijatelji, znanci in novinarji. Za živžav pa so poskrbeli otroci iz dveh enot pobreškega vrtca: enota Kekec in enota Ob gozdu. Za njih smo v sodelovanju z gospo Suzano Seljak, Bumbar parkom in Strike centrom pripravili igrala: napihljiv grad, gugalnice in gocarde. Veselje otrok je bilo neizmerno.

V delavnicah smo prikazali, kako nastajajo izdelki sončkovih delavnic, zunaj pa smo pripravili tri stojnice. Na prvi je Luka Prosnik predstavil svojo novo pesniško zbirko Ogenj srca, ki jo je izdal skupaj s priznanim mariborskim fotografom Danilom Cvetničem, na drugi smo prodajali rabljene predmete iz našega bolšjega sejma in na tretji izdelke sončkovih delavnic. Bilo je pestro in živahno.

Popoldan smo se iz enote VDC Sonček Maribor, pa tudi iz enote VDC Ptuj  preselili na Pragersko, kjer se je letos prvič predstavila  stanovanjska skupina. Tam se je zbralo preko 100 ljudi, od sosedov, lokalnih veljakov do tistih, ki so tako ali drugače povezani s Sončkom. Po uradnem delu (pozdravnem nagovoru, ogledu prostorov, predstavitvi življenja v stanovanjski skupini), se je začel družabni del s piknikom in nastopom Sandre Auer, ki je bila res simpatična gostja.

Če je bilo v Mariboru pestro in živahno, bi bilo za Pragersko potrebno najti še kakšen pridevnik oz. kar superlativ: najboljše, nepozabno ... To dokazuje tudi ura, saj je večina gostov začela odhajati šele po 18. uri. Skratka, srečanje v malem oz. generalka za srečanje prihodnje leto v Kungoti. Pri organizaciji dogodka so nam pomagali prostovoljci lokalnega Rdečega križa, Turistično društvo Breza in Prostovoljno gasilsko društvo Pragersko.

Naj zaključimo z besedami ene izmed sosed: »Včasih smo se v našem okolišu držali sosedi bolj ali manj vsak zase. Potem pa je prišel Sonček in nas povezal med sabo.«

S tem dnevom odprtih vrat na Pragerskem se je potrdil projekt »Odprti Sonček« kot primer dobre prakse vključevanja v lokalno skupnost.

Fotogaleriji: 

Mediji:< nazaj
2021 2022 2023
december januar februar
p t s č p s n
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
 
E-trgovina
Najbolj brano
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 
 
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin.
Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke