T:  01 534 06 67  |  Ezveza@soncek.org  |  Kontakt
de
en
sl
Velikost besedila:  
Nahajate se tukaj:  
 
 

Naročite se na e-novice

 

"Imeli smo se fajn"


05.08.2011 | Mojca Škrbec in Violeta Suhadolnik

Zakaj rek, ki pravi, da vse kar je lepo hitro mine, še kako drži? Tudi letos je obnovitvena rehabilitacija, naše težko pričakovane počitnice v Elerjih za mladostnike in odrasle člane Sončka minila kot bi mignil. Devet dni skupnega druženja bo za vedno ostalo v naših spominih.

Prva dva dni smo bili »častni« gostje, ker nas je nestrpno pričakala mlajša skupina kolonije. Ker je bila stiska s prostorom, smo uporabili šotor in trdna tla, kjer je le bilo možno. Vreme nam na začetku ni bilo naklonjeno, saj je bilo grmenja, bliskanja in dežja na pretek. Fantje, ki so dve burni noči preživeli pod šotorom, so postali pravi »trdoživi« taborniki.

Mlajša skupina se je od nas poslovila z lutkovno predstavo, potem pa smo bili mi glavni v hiši. Kljub temu, da nas dež ni hotel zapustiti, nas je vedno spremljala dobra volja. Deževne dni smo popestrili z družabnimi igrami, da pa nas ni zeblo, nas je ogrel fizioterapevt Petar. Pravijo, da po dežju vedno posije sonce in mi smo ga z veseljem pričakali. Teden smo si popestrili z jahanjem, plezanjem po plezalni steni, hojo po adrenalinski stezi, lokostrelstvom, veslanjem po morju in vsi smo odkrivali svoje talente v delavnici pod vodstvom Mareta. Po napornem delovniku smo se sproščali v bazenu in za sproščujočo masažo, med katero so večina zaspali, je poskrbela Petra, za kar smo ji vsi hvaležni, tudi tisti, ki so se masaže na začetku branili.

V sredo smo praznovali Mojčinih 18,5 let. Preživela je vsa vprašanja o popolnem fantu in ga po svoji podobi tudi dobila – zaenkrat lesenega.

Po zaključni prireditvi, kjer smo krstili naše spremljevalce novince, smo skupno druženje zaključili s polnočnim plavanjem v bazenu.

Vsi udeleženci nestrpno pričakujemo naslednje leto in z njim nove dogodivščine polne smeha in brez skrbi. Obenem pa se zahvaljujemo SILI, Mednarodnemu združenju žensk, ki je z visoko finančno donacijo v veliki meri prispevala k tako dobro izpeljanemu dogodivščin polnemu devet dnevnemu druženja mladostnikov in odraslih oseb s cerebralno paralizo, članov Sončka Dolenjske in Bele Krajine.
< nazaj
2022 2023 2024
november december januar
p t s č p s n
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
 
E-trgovina
Najbolj brano
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 
 
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin.
Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke