T:  01 534 06 67  |  Ezveza@soncek.org  |  Kontakt
de
en
sl
Velikost besedila:  
Nahajate se tukaj:  
 
 

Naročite se na e-novice

 

Inkluzija v izobraževalnem procesu – problem ali izziv!


05.02.2020 | mag. Mojca Vaupotič

V okviru projekta Korak k Sončku in prizadevanj Zveze Sonček so.p., da bi vsem otrokom omogočili obiskovanje šole v njihovem šolskem okolišu, smo v Zvezi Sonček so.p. že tradicionalno organizirali izobraževanje za spremljevalce, vzgojitelje in učitelje ter drugi strokovni kader.

Izobraževanje smo razpisali za 11.1.2020, zaradi izjemnega zanimanja (prejeli smo 175 prijav) pa smo razpisali dodaten termin 1.2.2020. Izobraževanje je bilo v prostorih Centra Sonček Šiška v Ljubljani.

Teme, ki smo jih ponudili, smo strnili v štiri sklope:
  • izvajanje inkluzije preko projekta Korak k Sončku, kje smo predstavili projekt, namenjen spoznavanju drugačnosti preko različnih aktivnosti;
  • delo spremljevalcev otrok s posebnimi potrebami, s katerim želimo podpreti spremljevalce pri njihovem delu;
  • različni otroci, različno vedenje, v katerem so udeleženci na konkretnih primerih spoznali kako pristopiti in reagirati v različnih situacijah pri različnih otrocih (MAS, hiperaktivnost, gibalna oviranost, čustveno – vedenjske težave idr.);
  • med odločbo in individualnim načrtom, v katerem so se udeleženci podrobno seznanili z razlikami med odločbo in individualnim načrtom posameznega otroka s posebnimi potrebami ter dobili mnogo konkretnih odgovorov na več kot pereča vprašanja iz prakse.
Izvajalci izobraževanja so bili g. Marko Juhant, specialni pedagog za motnje vedenja in osebnosti, g. Alen Kofol, prof.spec.pedagogike, član strokovnega sveta Zveze Sonček so.p., ki je svoje predavanje izvedel brezplačno ter mag. Mojca Vaupotič, strokovna sodelavka Zveze Sonček so.p. in nosilka projekta Korak k Sončku.

Izobraževanje je ponovno pokazalo:
  1. da strokovni kader v vrtcih in šolah potrebujejo podporo in konkretna navodila, nasvete,
  2. podporo vodstva, da bi lahko učinkovito izpeljali inkluzijo,
  3. da je zadnji čas, da se uredi status spremljevalcev otrok s posebnimi potrebami, ki je v tem trenutku še vedno nedorečen in nedefiniran.

Zaradi izjemnega zanimanja in pozitivnih odzivov s strani udeležencev bomo predavanje ponovili v soboto, 7. marca 2020!< nazaj
2020 2021 2022
maj junij julij
p t s č p s n
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
 
E-trgovina
Najbolj brano
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 
 
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin.
Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke