T:  01 534 06 67  |  Ezveza@soncek.org  |  Kontakt
de
en
sl
Velikost besedila:  
Nahajate se tukaj:  
 
 

Naročite se na e-novice

 

Noč moč neformalnega


24.04.2015 | Maja Bobnar

Uporabno znanje je lahko pridobljeno tudi na zabaven način


Po vsej Sloveniji je že tretjič potekala akcija pod imenom »Noč – moč neformalnega«. Njen namen je širšo javnost opozoriti na uporabno vrednost neformalno pridobljenega znanja, ki je velikokrat ključnega pomena tako za celostni razvoj, kakor tudi za karierno pot in zaposlovanje vseh udeleženih.

Akcijo je organizirala ZVEZA SONČEK so.p. v sodelovanju z nacionalnim koordinatorjem akcije Zavodom Nefiks pod okriljem mreže MINVOS. Potekala je od mraka do polnoči, po večjih slovenskih mestih. Poleg Zveze Sonček-Centra Sonček Šiška so sodelovale nevladne organizacije, društva, inštituti, mladinski centri mreže iz Ljubljane, Maribora, Kopra in Slovenskih Konjic. Skupaj se je po vsej Sloveniji predstavilo več kot trideset nevladnih organizacij.  Vsebine so se predvajale preko projektorjev na ulične zidove ter na televizijskih zaslonih gostinskih lokalov v centrih mest.

Nevladne organizacije (NVO) so predvsem društva, ustanove in (zasebni) zavodi. Tvorijo nevladni (tretji) sektor oz. civilno družbo. Opravljajo pomembni funkciji – zagovorniško in storitveno. Z akcijo želijo okolici predstaviti, kako pomembne so za lokalno okolje ter prikazati široko polje učenja, ki ga vključenim posameznikom lahko nudijo. Pod to spadajo delavnice, seminarji, projekti in druge oblike učenja, v katerih ste lahko udeleženci včasih pa tudi izobraževalci ob enem.

Predstavitev dela nevladnih organizacij je potekala v obliki zabavne video in foto prezentacije, kjer so mimoidočim in obiskovalcem predstavljali pomen svojih dejavnosti v domačem in širšem okolju.

Mimoidoči so bili tako letos kakor prejšnja leta navdušeni, Igor, mimoidoči: »Navdušen sem, da obstajajo organizacije, ki so pripravljene prostovoljno prispevati, k neformalnemu izobraževanju mladi, polepšali ste mi večer.«

Petra, mimoidoča, ki je projekcijo opazila v enem od ljubljanskih lokalov, je dejala: »Zelo sem bila presenečena, ko sem na steni lokala opazila predstavitvene videe in fotografije. Ko sem natakarja vprašala, kaj je to mi je povedal o akciji in sem bila zelo navdušena. Ideja z video predstavitvami se mi zdi zelo zanimiva, prav tako dejstvo, da je treba ljudi ozaveščati o pomenu neformalno pridobljenega znanja.«

Peter Cokan
, vodja mreže Minvos je ob zaključku akcije povedal: »Vesel sem, da smo z našimi partnerji s skupnimi močmi uspeli izpeljati projekt nacionalne razsežnosti. Vsem organizacijam ter gostinskim obratom, ki so bili pripravljeni sodelovati, se iskreno zahvaljujem, uspešnost projekta pa nam je pokazal odziv množice.«
< nazaj
2019 2020 2021
november december januar
p t s č p s n
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
 
E-trgovina
Najbolj brano
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 
 
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin.
Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke