T:  01 534 06 67  |  Ezveza@soncek.org  |  Kontakt
de
en
sl
Velikost besedila:  
Nahajate se tukaj:  
 
 

Naročite se na e-novice

 

Plesna predstava VRTCA JELKA in SONČKOVE plesne skupine


01.07.2011 | Petra Kušar Stojakovič

V sodelovanju z VRTCEM JELKA - enota PALČKI  se je zgodil plesni in dobrodelni dogodek, dne 13. junija 2011 v CENTRU SONČEK v Šiški in je pomenil zaključek celoletnega projekta KORAK K SONČKU.

Vzgojiteljici Zvonka in Veronika sta povedali: » Plesna predstava Začarani gozd je v skupini »KAPLJIC« začela nastajati po ogledu razstave koprskega slikarja Andraža Šalamuna, pod naslovom Začarani gozd. Ob mentorstvu plesne pedagoginje Kristine Pojbič Champaigne, smo začeli skozi gib odkrivati skrivnostne tančice Začaranega gozda. Ni naključje, da smo ta plesni dogodek postavili na ogled prav v centru Sonček. Uspelo nam je, da smo se s »Sončki«, z njihovo plesno skupino pod mentorskim vodstvom Petre Guček Tomšič, prepletli tudi v gibanju, plesu. Delček tega našega prepletanja smo prikazali na plesnem nastopu, večina doživetij pa ostaja v naših srcih in to je tisto, kar šteje največ. V želji, da skupaj naredimo še en korak k Sončku, je bil plesni dogodek tudi dobrodelen. Z dragocenimi prispevki staršev in ostalih gledalcev smo zbrali skoraj 300 evrov in tako pomagali Zvezi društev za cerebralno paralizo Slovenije pri izgradnji novega skednja, ki ga potrebujejo v njihovem rekreacijskem centru na Štajerskem, v Vrtičah. Z otroki smo bili tam na celodnevnem izletu in si ob druženju z uporabniki Sončka ogledali in spoznali, zakaj ga potrebujejo. Zelo ceniva trud staršev, da ste otroke pripravili na ta dogodek in vašo pripravljenost, da smo skupaj naredili pomembne korake k sebi in k Sončku. Na vse nas je sijalo le eno sonce in prepričani sva, da so se njegovi žarki sreče dotaknili vsakega izmed nas.«

Zveza Sonček se iskreno zahvaljuje VRTCU JELKA – skupini KAPLJIC, da  podpirate  naše delo in verjamete v naše poslanstvo. Še naprej si želimo tako prijetnega sodelovanja, povezovanja in druženja.


< nazaj
2023 2024 2025
april maj junij
p t s č p s n
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
 
E-trgovina
Najbolj brano
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 
 
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin.
Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke