T:  01 534 06 67  |  Ezveza@soncek.org  |  Kontakt
de
en
sl
Velikost besedila:  
Nahajate se tukaj:  
 
 

Naročite se na e-novice

 

Slavnostna otvoritev novih prostorov Centra Sonček Novo mesto


07.04.2022 | Zveza Sonček so.p.

Na slavnostni otvoritvi novih prostorov Centra Sonček Novo mesto, ki je potekala 6. aprila 2022, je mag. Cveto Uršič, državni sekretar na Ministrstvu za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti poudaril, da ga veseli, da prebivalci Novega mesta tako lepo sprejemajo uporabnike Centra Sonček. »Želim si, da bi imeli vsi med nami – tudi osebe z invalidnostjo – možnosti in priložnosti živeti samostojno življenje in se vključevati v skupnost po lastni izbiri.« Novi prostori Centra Sonček Novo mesto se nahajajo v pritličju trgovsko poslovnega centra Hedera.

»Z odprtjem novih prostorov, v katerih bosta sobivala Društvo za cerebralno paralizo Sonček Dolenjske in Bele krajine in novomeška enota VDC Zveze Sonček, bomo še dodatno opolnomočili naše poslanstvo – izboljšati kakovost življenja osebam s cerebralno paralizo in drugimi invalidnostmi in jim omogočiti čim bolj samostojno življenje. Sonček – Društvo za cerebralno paralizo Dolenjske in Bele krajine je nevladna, prostovoljska invalidska organizacija, ki že od leta 1983 združuje osebe z invalidnostjo in njihove zakonite zastopnike, strokovne delavce in druge osebe. Naš poglavitni cilj je ustvarjanje pogojev za vključujoče življenje oseb s cerebralno paralizo in drugimi invalidnostmi v vseh življenjskih obdobjih, zagotavljanje možnosti za neodvisno življenje ter zastopanje njihovih interesov,« je dejal  predsednik društva Slavko Črnič.  

Zbrane sta nagovorila tudi podžupanja Mestne občine Novo mesto Sara Tomšič in župan Občine Škocjan Jože Kapler. Občina Škocjan namreč z Zvezo Sonček in dolenjskim društvom Sonček odlično sodeluje že več kot pet let. Kot je povedal župan, bo konec poletja dokončan stanovanjski objekt na Bučki, ki ga bosta upravljala Zveza Sonček in dolenjsko društvo Sonček.

Za glasbeni del je s svojim prekrasnim glasom poskrbela Anja Pavlin, novomeška glasbenica, članica skupine Tretji kanu. Z lutkovno predstavo Veveriček posebne sorte pa so navdušili uporabniki Centra Sonček Novo mesto.

Društvo Sonček Dolenjske in Bele krajine je namreč  prepoznano kot zaupanja vredna nevladna organizacija, ki si na območju Dolenjske in Bele krajine že skoraj 40 let prizadeva in se zavzema za enake možnosti vseh prebivalcev ne glede na njihove telesne, intelektualne ali druge invalidnosti, za sobivanje in vključevanje vseh v družbo in skupnost.

V novih, popolnoma prenovljenih prostorih bo živahno ves dan, saj imajo v društvu zdaj na voljo dovolj prostora za delavnice za otroke, mladostnike ter odrasle s cerebralno paralizo in drugimi oviranostmi, za izobraževanja članov in drugih sodelavcev ter prostovoljcev, za kuharske delavnice, za športne, kulturne in družabne dejavnosti … Eno izmed področij dela Društva Sonček Dolenjske in Bele krajine je tudi izvajanje osebne asistence.

Prostore je kupilo Društvo Sonček Dolenjske in Bele krajine in bo del prostorov namenilo  Sončku – Zvezi društev za cerebralno paralizo Slovenije so. p., in sicer za izvajanje socialno-varstvene storitve vodenja, varstva in zaposlitve pod posebnimi pogoji. Zveza Sonček omenjeno storitev izvaja v 11 centrih širom Slovenije, v katere je vključenih več kot 180 odraslih oseb z različnimi invalidnostmi.

»Ena izmed prednosti ključnih skupnih prostorov je sodelovanje in skupno delo novomeške enote VDC Sonček in regijskega društva. Cilj vseh dejavnosti je druženje uporabnikov ne glede na invalidnost ter odprtost v družbeno okolje. Zato so prostori na voljo tudi drugim nevladnim organizacijam in združenjem,« pa poudarja direktor Zveze Sonček Iztok Suhadolnik.

V novih, svetlih prostorih deluje tudi Sončkova trgovinica, v kateri je mogoče kupiti lične  izdelke iz lesa, volne, gline, pisane voščilnice itd., ki nastajajo pod spretnimi prsti uporabnikov vseh 11 centrov Sonček širom Slovenije.
< nazaj
2021 2022 2023
julij avgust september
p t s č p s n
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
 
E-trgovina
Najbolj brano
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 
 
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin.
Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke