T:  01 534 06 67  |  Ezveza@soncek.org  |  Kontakt
de
en
sl
Velikost besedila:  
Nahajate se tukaj:  
 
 

Naročite se na e-novice

 

Tridnevno usposabljanje inPlaninec za delo z invalidi/OPP v planinstvu


02.03.2022 | Zveza Sonček so. p.

Odbor planinstvo za invalide/OPP pri Planinski zvezi Slovenije vabi na tridnevno usposabljanje inPlaninec, ki bo potekalo v planinskem domu na Boču med 1. in 3. aprilom 2022. Usposabljanje je namenjeno vsem, ki jih delo z invalidi/OPP zanima in veseli: za začetnike in tudi za tiste, ki že delajo z invalidi/OPP, a bi želeli nadgraditi svoje znanje ter izmenjati izkušnje in dobre prakse. Dva dneva bosta namenjena teoriji, tretji dan pa bo namenjen pohodu. Število mest je omejeno (25). Soudeležba znaša 50 evrov.
Prijavo pošljite na priloženi prijavnici na:
  • Planinska zveza Slovenije, p.p. 214, Ob železnici 30a, 1001 Ljubljana.

Izkušnja biti drugačen in biti z drugačnimi, biti enak med drugačnimi, z invalidi/OPP in neinvalidi bogati vse v skupini, saj z razumevanjem, sprejemanjem in spoznavanjem invalidov mnogo bolje razumemo sebe, se lažje sprejemamo in spoznavamo. Družba, ki prepozna invalide/OPP kot kompetentne, je boljša, razumevajoča družba in družbeno odgovorna, predvsem pa dobi posameznik »naziv« ČLOVEK!

Namen usposabljanja je opremiti slušatelje z znanjem, veščinami in naravnanostjo, da bodo na osnovi inkluzije invalida/OPP kakovostno vodili.

Program usposabljanja
  • 29 pedagoških ur zanimivih strokovnih, interaktivnih predavanj
  • strokovni predavatelji, ki imajo stik s prakso
  • okrogle mize in izmenjave dobrih praks
  • z roko v roki s prakso – inkluzijski pohod
  • tri dni gostoljubja na Boču
  • potrdilo o prisotnosti.
Usposabljanje je vpisano v sistem KATIS – katalog programov nadaljnjega izobraževanja in usposabljanja strokovnih delavcev v vzgoji; je verificiran in točkovan program stalnega strokovnega usposabljanja s strani Socialne zbornice Slovenije za strokovne delavce in strokovne sodelavce na področju socialnega varstva.

Kompetence in znanja, ki jih posameznik razvijajo na usposabljanju:
  • Socialne kompetence, medsebojno razumevanje, lastne sposobnosti, osebnostne kompetence, samozavest in osebna integriteta, pristope k izbiri prilagoditev za posameznika z invalidnostjo/OPP, invalida/OPP ne videti kot njegovo invalidnost/PP, ampak kot osebo, ki ima svoj cilj in voljo, da ga doseže, izmenjava dobrih praks ter tistih, ki jih ni za ponoviti, krepiti vztrajnost in trud, voditi skupino po načelih inkluzije (ne le navidezne), ko je skupina enotna in povezana, medsebojne kompetence, kompetence vodenja nehomogene skupine, zakladnica lastnih izkušenj ...
  • Pohodništvo, organizacija in delo z invalidi/OPP je prepleteno z obširnim znanjem in sposobnostmi na mnogo področjih. Udeleženci usposabljanja bodo pridobili še dodatno in specifično znanje o inkluziji, o medsebojnih razlikah, ki jih lahko uporabijo kot prednost skupine, o pristopih in metodah dela. Znali bodo poiskati prednosti, tisto, kar inPlaninci zmorejo in smejo, tisto pozitivno, v čemer je posameznik lahko uspešen in na ta način doživi zadovoljstvo skozi napor, ki je osnova za občutek sreče, za občutek trajne sreče.

Za dodatne informacije lahko povprašate kar po e-pošti: inPlaninec@pzs.si.
Več na https://www.pzs.si/novice.php?pid=15544.


< nazaj
2021 2022 2023
junij julij avgust
p t s č p s n
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
 
E-trgovina
Najbolj brano
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 
 
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin.
Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke