T:  01 534 06 67  |  Ezveza@soncek.org  |  Kontakt
de
en
sl
Velikost besedila:  
Nahajate se tukaj:  
 
 

Naročite se na e-novice

 

Začetek poletnih programov


Elerji, 10.06.2011 | Tomislav Špilak

Zveza Sonček in regijska društva za cerebralno paralizo bodo tudi v letu 2011 organizirala vrsto rehabilitacijskih in počitniških programov, namenjenih tako otrokom in odraslim s cerebralno paralizo, kot tudi otrokom z drugimi invalidnostmi oz. posebnimi potrebami  in otrokom brez njih.

Organizirali bomo naslednje programe:

  • zdravstveno-terapevtske kolonije, katerih osnovni namen je pripraviti starše na življenje s svojim otrokom s posebnimi potrebami, otrokom pa omogočiti nova doživetja. Kolonije bo organiziralo 12 društev na različnih lokacijah po Sloveniji, največ pa v Centru Sonček Elerji nad Ankaranom. Vanje bo vključenih 455 otrok in 250 družin.
  • obnovitvena rehabilitacija je namenjena vzdrževanju ali izboljšanju psihofizičnega stanja odraslih  s cerebralno paralizo ter usposabljanju posameznika za čim bolj neodvisno življenje, glede na zmožnosti in cilje, s pomočjo fizioterapije, delovne terapije, različnih kreativnih delavnic, učenja socialnih veščin, organiziranega druženja in zabave ter športnih aktivnosti. V ta program, ki bo potekal v Centru Sonček Elerji in Thermani Laško, bo letos vključenih 178 odraslih oseb.
  • počitnice za otroke ponujajo nova doživetja v naravi tako otrokom s posebnimi potrebami kot otrokom brez njih. Organizirane bodo v Centru Sonček Vrtiče ter v Koritnici v Baški grapi. Otroci bodo lahko jahali, plavali, veslali, plezali, delali na vrtu. Počitnic se bo udeležilo 120 otrok. Letos bodo zaradi izjemnega povpraševanja po počitnicah, ki je predvsem posledica tega, da šole in državne inštitucije poleti zaprejo svoja vrata, počitnice za otroke organizirane tudi v večjih centrih Sonček kot so Ljubljana, Maribor, Celje in Kranj. Pri izvedbi programov bo sodelovalo 217 redno zaposlenih in zunanjih sodelavcev Zveze Sonček.
  • počitnice za odrasle so podobne obnovitveni rehabilitaciji, le da omogočajo vključitev tudi osebam, ki nimajo cerebralne paralize ter fizioterapijo nadomeščajo s športnimi aktivnostmi. Še večji poudarek imajo tudi druženje in kreativne delavnice. Počitnice bodo organizirane v Centru Sonček Elerji, v Centru Sonček Vrtiče in v Koritnici. Teh počitnic se bo  udeležilo 84 oseb iz Slovenije, 5 iz Sarajeva, 8 iz Hrvaške in 18 iz Srbije.
 
Kontaktne osebe:


Vodja odnosov z javnostmi:                                                            
Tomislav Špilak                                                                                    

Jože Primožič
Direktor Zveze Sonček


< nazaj
2022 2023 2024
marec marec april
p t s č p s n
27 28 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
 
E-trgovina
Najbolj brano
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 
 
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin.
Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke