T:  01 534 06 67  |  Ezveza@soncek.org  |  Kontakt
de
en
sl
Velikost besedila:  
Nahajate se tukaj:  
 
 

Naročite se na e-novice

 

Center Sonček Novo mesto, društvo in Sončkova trgovinica v novih prostorih


30.11.2021 | Zveza Sonček so.p.

Center Sonček Novo mesto, ki se je zadnji dve leti ubadal s prostorskimi težavami in s poplavo, zaradi česar so nekaj časa gostovali na različnih lokacijah, zdaj deluje v novih prostorih, ki se nahajajo v trgovsko-poslovnem centru Hedera v Novem mestu.

Prostore je sicer kupilo Društvo Sonček – Društvo za cerebralno paralizo Dolenjske in Bele krajine in bo del prostorov oddajalo v najem Zvezi Sonček – Zvezi društev za cerebralno paralizo Slovenije so. p. za izvajanje socialno-varstvene storitve vodenja, varstva in zaposlitve pod posebnimi pogoji.

»Ena izmed prednosti, ki nam jih omogočajo novi prostori, je sodelovanje in skupno delo novomeške enote varstveno-delovnega centra Sonček in regijskega društva,« poudarja direktor Zveze Sonček Iztok Suhadolnik.

V novih prostorih bo živahno ves dan, saj imajo v društvu zdaj na voljo dovolj prostora za delavnice za otroke in mladostnike s cerebralno paralizo in drugimi oviranostmi, za izobraževanja članov in drugih sodelavcev ter prostovoljcev, za kuharske delavnice, za športne, kulturne in družabne dejavnosti … Eno izmed področij dela Društva Sonček Dolenjske in Bele krajine je tudi izvajanje osebne asistence, s katero se ukvarjajo v regijskih društvih in v Zvezi Sonček.

»Novi prostori nam veliko pomenijo, saj bomo odslej imeli več možnosti za kakovostnejše delo in uresničevanje ciljev oziroma programov, ki smo si jih zastavili v društvu. Upam, da bodo novi prostori zaživeli kot stična točka, ki bodo povezovali regijska društva, vključena v Zvezo Sonček, in nenazadnje tudi vse druge posameznike in društva, ki bodo želeli sodelovati z nami,« je dejal Slavko Črnič, predsednik Društva Sonček – Društva za cerebralno paralizo Dolenjske in Bele krajine.
 
V popolnoma prenovljenih prostorih v pritličju trgovsko-poslovnega centra Hedera v Novem mestu že deluje tudi Sončkova trgovinica, v kateri je mogoče kupiti pisane voščilnice in druge lične ročne izdelke iz lesa, volne, gline …, ki nastajajo pod spretnimi prsti uporabnikov 11 centrov Sonček širom Slovenije.
 
Lepo vabljeni v našo novo Sončkovo trgovinico v Novem mestu!
< nazaj
2021 2022 2023
junij julij avgust
p t s č p s n
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
 
E-trgovina
Najbolj brano
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 
 
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin.
Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke