T:  01 534 06 67  |  Ezveza@soncek.org  |  Kontakt
de
en
sl
Velikost besedila:  
Nahajate se tukaj:  
 
 

Naročite se na e-novice

 

Urša in Nejc Fister sta Zvezi Sonček predala 30 stolov


20.10.2021 | Zveza Sonček so.p.

Urša Fister je pred dvema letoma izdala slikanico Martinček Pobalinček, v kateri opisuje resnično zgodbo o primorski kuščarici, ki jo je njena družina nevede pripeljala iz Izole v Ljubljano. Ob izidu knjige je Urša Fister napovedala, da bo izkupiček od prodaje knjige namenila Pediatrični kliniki Ljubljana in Varstveno delovnem centru Sonček na Rožanski ulici 2 v Ljubljani, kjer je njen brat Nejc Fister vključen v njihov program, kar mu omogoča kakovostnejše življenje.

Rečeno – storjeno: 19. oktobra 2021 je Urša Fister Zvezi Sonček (Zvezi društev za cerebralno paralizo Slovenije) predala 30 stolov, ki so jih izdelali v podjetju Škerjanc d.o.o.

»Ob tej priložnosti se zahvaljujem vsakemu posamezniku in podjetjem, k so se odločil za nakup knjige ali kakorkoli pripomogli, da sem lahko izpeljala ta projekt. Upam, da se boste ob stolih prijetno družili, še naprej izdelovali tako lepe izdelke, se imeli radi, se podpirali in razumeli različnosti ter se veselili vsakega novega dne,« je dejala Urša Fister.

Ogrodje stolov je izdelano iz bukovega lesa, zaradi česar so zelo vzdržljivi; ključna prednost teh stolov pa je dolgotrajna in higienična uporaba. Stoli so stabilni, zato se uporabniki na njih počutijo varne. Ker se Urša in Nejc zavzemata za naravno, lokalno in trajnostno, se jima je zdel nakup stolov slovenskega podjetja Škerjanc najbolj primerna izbira.

»Iskreno se zahvaljujem Urši Fister za dober namen, na stolih se res odlično sedi, za donacijo so vam hvaležni tako uporabniki kot tudi zaposleni v enoti Sončka na Rožanski,« je povedal direktor Zveze Sonček Iztok Suhadolnik.

Nejc Fister je pri štiriintridesetih letih videti kot najstnik, njegov um pa je na ravni mlajšega otroka. V svojem življenju potrebuje ponavljajoče dogodke. Rad se vozi z avtobusom, kavalirjem in turističnimi vlakci. Sodeluje tudi pri inkluzivnem judu. Ima rjav pas. Ukvarja se tudi s terapevtskim jahanjem in jogo. Čeprav Urša in Nejc nimata običajne komunikacije, ker Nejc ne govori razločno, se sporazumevata na poseben način. Njun odnos je zelo iskren. »Od njega sem se naučila, da moramo biti v življenju hvaležni za majhne vsakdanje stvari in skupne trenutke,« pravi Urša.
 
Urša Fister pa še vedno zbira denar za nakup EKG naprave za kardiološki oddelek Pediatrične klinike. Ker je na voljo še nekaj knjig, poziva vse ljudi dobre volje, da knjigo kupijo. Želi pa si tudi, da ji uspe prepričati kakšno podjetje k donaciji, da bo uresničila tudi drugi del obljube in zbrala dovolj denarja za Pediatrično kliniko.

Knjigo Martinček pobalinček (28 strani) je ilustriral eden najboljših slovenskih ilustratorjev Natan Esku, na koncu slikanice je kratka strokovna razlaga. Primerna je za starost od 6 mesecev do 10 let. Cena knjige je 19,90 evra.

Slikanica ima tudi svoj FB profil Matinček pobalinček; tam lahko knjigo tudi prelistate.  Naročite jo lahko na: jeraurska@hotmail.com. Knjigo pa je mogoče kupiti tudi v prodajalnah Mladinske knjige in DZS po vsej Sloveniji.


< nazaj
2020 2021 2022
avgust september oktober
p t s č p s n
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
 
E-trgovina
Najbolj brano
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 
 
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin.
Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke