T:  01 534 06 67  |  Ezveza@soncek.org  |  Kontakt
de
en
sl
Velikost besedila:  
Nahajate se tukaj:  
 
 

Naročite se na e-novice

 

6. kongres Sindikata zdravstva in socialnega varstva Slovenije


25.04.2011 | Stanislav Šegula

Sindikat zdravstva in socialnega varstva Slovenije je 21.4. imel 6. redni kongres  v Ljubljani. Delegati so  razpravljali o opravljenem delu v  preteklem petletnem obdobju, opravili so volitve novega vodstva in sprejeli program dela za naslednje petletno obdobje.

Vodenje sindikata bo kot predsednik sindikata za naslednje petletno obdobje ponovno prevzel Zvonko Vukadinovič.

V sindikat zdravstva in socialnega varstva, ki združuje največje število zaposlenih v javnem sektorju, je vključen tudi sindikat Zveze Sonček, ki vsako leto od leta 2007, ko smo ga ustanovili, pridobimo kakšnega novega člana sodelavca Zveze Sonček. Kongresa se je udeležil predsednik sindikata Zveze Sonček Stanislav Šegula.

Kot bistvena naloga sindikata za naslednje petletno obdobje bo nasplošno ohranitev  kakovosti življenja  zaposlenih in obstoječega standarda delavskih pravic.

V prihodnosti se pričakuje povečan pritisk na znižanje standarda na delu (pritisk na zamrznevanje in celo znižanje plač) in s tem kakovosti življenja nasploh, destabiliziranje zaposlitev v javnem sektorju kot nasplošno v dejavnosti na področju sociale  s pritiski po zniževanju števila zaposlenih in uvajanjem privatizacije.

Vsled tega bo za zaposlene  možno doseči višjo stopnjo zaščite, vkolikor se bo sindikaliziranost   zaposlenih permanentno povečevala, kajti v množičnosti  in slogi je moč.  Vsled tega pozivamo člani sindikata Zveze Sonček svoje sodelavce, da se nam  v sindikatu pridružijo. Prijavnice je možno dobiti pri predsedniku sindikata ,lahko pa tudi na domači strani sindikat SZSVS.

Sindikat Zveze Sonček  želi vsem svojim članom in sodelavcem Zveze Sonček prijetno praznovanje tako Velike noči kot Praznika dela.


< nazaj
2022 2023 2024
maj junij julij
p t s č p s n
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
 
E-trgovina
Najbolj brano
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 
 
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin.
Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke