T:  01 534 06 67  |  Ezveza@soncek.org  |  Kontakt
de
en
sl
Velikost besedila:  
Nahajate se tukaj:  
 
 

Naročite se na e-novice

Arhiv novic

 
<< < 1 ... 7 8 9 10 11 12 13 ... 20 ... 30 ... 35 > >>
 

Investicije v Sončku na Pobrežju

Tele M, 09.08.2016 | avtor: Saška Jazbec, snemalec: Bruno Polič (arhiv tvs), montaža: Sonja Kukovec
V varstveno delovnem centru Sonček na Pobrežju ne mirujejo. Potem, ko so na dotrajani stavbi zamenjali streho in okna, na fasado žal še čakajo, so zdaj uredili še terapevtsko sobo, prikupno trgovino z rabljenimi predmeti in timski prostor. Obnova je stala okoli 10 tisoč evrov, denar pa so v Sončku zbrali s prodajo rabljenega pohištva in drugih manjših predmetov. Za ureditev terapevtske sobe pa so pridobili donacijo.
več >
 

V Brežicah želijo invalidom omogočiti vodne športe

RTV SLO 1 | Prispevki in izjave - TV poročila, 09.08.2016
" ... Evropski projekt Občuti svobodo vode se pri nas izvaja v Občini Brežice. S projektom želijo invalide in osebe s posebnimi potrebami vključiti v športne dejavnosti na vodi ali ob njej. Invalidi so nad projektom navdušeni in te dni je ob Krki in na jezeru v Borštu še posebej živahno ..."
več >
 

"Vsak bi moral enkrat priti sem"

Večer, 14.07.2016 | avtor: Špela Dolinšek, foto: Andrej Petelinšek
Vsako leto društvo za cerebralno paralizo Slovenije Sonček organizira počitnice za odrasle osebe. Društvo za cerebralno paralizo Sonček počitnice namenjena tudi odraslim z različnimi invalidnostmi. Pripravljajo jih v svojih centrih v Vrtičah v občini Kungota, na Primorskem v Elerjih, v Veržeju in tudi v objektih Centra šolskih in obšolskih dejavnosti v Radencih in v Seči.
več >
 

Starši iz Kafkovega Procesa

Delo, 13.07.2016 | avtor: Sonja Merljak, foto: Tomi Merljak
Ljubljana - Življenje poslanke dr. Jasne Murgel zaznamujejo prelomnice. Med največjimi so bile selitev v Slovenijo, vojna v Bosni, prezgodnje rojstvo dvojčkov, vstop v politiko. Hči Lea ima zaradi poporodnih zapletov cerebralno paralizo, sin Nik majhno možgansko disfunkcijo. Za otroka skrbi mož Igor, diplomirani ekonomist, ki je uveljavil pravico do delnega nadomestila za izgubljeni dohodek, Jasna, doktorica pravnih znanosti, pa je tisti član družine, ki služi denar.
več >
 

Bralno značko Petra Klepca prejelo 37 bralcev

Posavje.info | avtor: P. P.
V prostorih Centra Sonček Krško so v četrtek pripravili podelitev bralnih značk Petra Klepca, ki jo je že sedmo leto pripravila Valvasorjeva knjižnica Krško. Letos jo je prejelo 37 bralcev. Kot je v imenu Valvasorjeve knjižnice povedala Polona Brenčič, so odprti za potrebe različnih generacij in ciljnih skupin, zato se že pred leti pričeli s projektom »Živim in se veselim s knjižnico«, v katerem sodelujejo z ustanovami in društvi, ki nudijo prilagojene programe uporabnikom, njegova dolgoletna izvajalka pa je knjižničarka Antonija Amon.
več >
 

Z donacijo bližje zamenjavi talne obloge v Centru Sonček na Rožanski

MMC RTV SLO, 11. 5. 2016 | avtor: V. P.
Zveza Sonček je z namenom zagotavljana socialne vključenosti tudi težje gibalno oviranim odraslim osebam že leta 1990 odprla prvi dnevni Center Sonček v Ljubljani, osem let kasneje pa je za izvajanje dejavnosti Varstveno delovnega centra pridobila tudi koncesijo Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti. Zveza Sonček v enajstih enotah pod posebnimi pogoji zaposluje 185 oseb, ki zaradi svoje invalidnosti niso zaposljive na odprtem trgu dela.
več >
 

Gre za nič drugačne mame

Svet24.si, 30.04.2016 | avtor: Rajka Meše, foto: Svet24
Mojca Vaupotič je magistra sociologije, predsednica strokovnega sveta pri Zvezi Sonček, zagovornica nujne sistemske ureditve zgodnje obravnave, inkluzije, Ene šole za vse, predvsem pa mama treh sinov, med katerimi ima najmlajši cerebralno paralizo. Na Zvezi Sonček se posveča družinskemu centru; prijatelji jo nemalokrat opomnijo, da nosi preveč »rožnata« očala, a ostaja velika optimistka.
več >
 

Evropska kartica ugodnosti za invalide

11.04.2016 | vir: www.mddsz.gov.si
Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti (v nadaljnjem besedilu MDDSZ) sodeluje v projektu, ki je financiran iz evropskih sredstev. Partner projekta je Nacionalni svet invalidskih organizacij (NSIOS). Vrednost projekta je 511.775,00 EUR, pri čemer EU sredstva predstavljajo 80% vrednosti projekta, delež MDDSZ pa 20%. Projekt se je začel izvajati 1.2.2016 in bo trajal 18 mesecev. Ob koncu projekta bodo Upravne enote po Sloveniji začele izdajati kartico, ki jo bodo načeloma lahko prejeli vsi invalidi.
več >
 

Nika ne ustavi niti cerebralna paraliza

21.02.2016, Nedeljske novice | besedilo in foto: Drago Preko
"Joj, zelo sem bil vesel," nam s posebnim žarom in iskro v očeh začne 13-letni Nik Sejdiji opisovati, kako se počuti po prvi zmagi v mednarodni konkurenci. Bilo je na Hrvaškem, pokoril je pa konkurenco v katah, kjer je pokazal znanje karateja. Zmaga ni bila navadna, kakor Nik ni običajen fant. Zaradi cerebralne paralize je otrok s posebnimi potrebami, a zato nič manj nasmejan, zgovoren, prijazen, zvedav in prisrčen.
več >
 

Z leti je samo še težje

Zarja, 26.01.2016 | avtor: Katarina Šulek, foto: Marko Vanošek
Tu so. Med nami. Ljudje, ki so gibalno ali kako drugače ovirani. Samo s cerebralno paralizo naj bi se v Sloveniji rodili od dva do trije na tisoč rojenih otrok. Dokler so otroci in mladostniki, še nekako gre, ugotavljajo njihovi starši. Družba jim omogoča šolanje, tudi tako, da hodijo v običajne šole, in jim plačuje različne dodatne dejavnosti ter terapije, ki jim lajšajo bolečine, pomagajo pri razvoju ali pa vsaj vplivajo na to, da se stanje ne slabša. A brž ko odrastejo, se razumevanje in podpora skupnosti občutno spremenita.
več >
<< < 1 ... 7 8 9 10 11 12 13 ... 20 ... 30 ... 35 > >>
2022 2023 2024
avgust september oktober
p t s č p s n
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1
 
E-trgovina
Najbolj brano
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 
 
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin.
Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke