T:  01 534 06 67  |  Ezveza@soncek.org  |  Kontakt
de
en
sl
Velikost besedila:  
Nahajate se tukaj:  
 
 

Naročite se na e-novice

Arhiv novic

 
<< < 1 ... 8 9 10 11 12 13 14 ... 20 ... 30 ... 35 > >>
 

Smeh, žalost, ovacije

Večer, 11.01.2016 | avtor: Iza Verdel, foto: Jure Vilčnik
Sončkova (Društvo za cerebralno paralizo Maribor in Zveza Sonček) gledališka predstava Razstava src, avtorja Roka Vilčnika, ki jo je v hrvaški jezik kot Izložbo src prevedel znameniti Luko Paljetak, je minulo soboto na odru Hrvaškega narodnega gledališča Varaždin navdušila publiko in, kakor vsakič doslej, spet privedla do eksplozije čustev.
več >
 

Če si aktiven, te opazijo

Večer, 29.12.2015 | avtor in foto: Nataša Gider
Če bomo drug z drugim sodelovali, bomo imeli vsi od tega nekaj več, je prepričan Janko Rešeta, vodja enote VDC Sonček v Murski Soboti. Decembra ga je mogoče srečati na marsikaterem božičnem sejmu - ne le na naši, pač pa tudi na avstrijski strani meje. Janko Rešeta, vodja enote Varstveno-delovnega centra (VDC) Sonček v Murski Soboti, namreč ob vsaki priložnosti prodaja izdelke, ki nastajajo v tej in drugih Sončkovih enotah po Sloveniji, in obiskovalcem oziroma mimoidočim predstavlja, kaj vse v Sončku počnejo.
več >
 

Karta dostopnosti lokacij za gibalno ovirane osebe

13.11.2015 | Tomislav Špilak
Mestna občina Ljubljana je v sodelovanju z Geodetskim inštitutom Slovenije izdala Karto dostopnosti ožjega mestnega jedra Ljubljane za gibalno ovirane osebe - v papirni obliki. Karta predstavlja pregled prehodnih poti za invalide na invalidskem vozičku na območju ožjega centra mesta Ljubljane. Na karti so označene poti brez večjih arhitektonskih ovir, peš prehodi z urejenimi klančinami in zadostno znižanimi robniki.
več >
 

Glavno je, da si živ

Večer, 24.10.2015 | avtor: Iza Verdel Vrabl, foto: Jure Vilčnik
Nikoli si ne bi mislila, da bo tako težko napisati to reportažo. Ko sem se prejšnjo nedeljo ponoči vrnila s štiridnevnega obiska Bosne in Hercegovine (Zenica, Kakanj, Sarajevo), kjer je Društvo Forum građana Zenice gostilo mariborski Sonček in Zvezo Sonček (Zvezo društev za cerebralno paralizo Slovenije) in je Gledališka skupina mariborskega Sončka nastopila s predstavo Razstava src (v hrvaškem prevodu Luka Paljetka, narejenem prav za ta obisk - Izložba srca), sem najprej potrebovala dan ali dva, da sem pomirila, umestila in sestavila vse svoje občutke, doživetja, čustva.
več >
 

Sončkova Razstava src gostovala v Bosni in Hercegovini

Večer, 21.10.2015 | avtor: Iza Verdel Vrabl, foto: Jure Vilčnik
Na povabilo in pobudo Društva Forum građana Zenica iz Bosne in Hercegovine je Sončkova (Društvo za cerebralno paralizo Maribor) gledališka predstava Razstava src  - avtorja Roka Vilčnika, ki jo je v hrvaški jezik kot Izložbo src prevedel Luko Paljetak, hrvaški akademik, pesnik, pisatelj in prevajalec -,  gostovala v Zenici in sosednjem Kaknju.
več >
 

Sonček z Razstavo src v Zenico

Večer, 21.10.2015 | avtor: MBK foto: Sonček
Pretekli petek je bil za Sonček - Mariborsko društvo za cerebralno paralizo velik dan. S svojo predstavo Razstava src so namreč na povabilo gostovali v Bosanskem narodnem gledališču Zenica. "Povabilo je najprej prišlo od društva Forum građana Zenice, ki je v organizaciji Mariborčanke Zekire Marković konec lanskega leta obiskalo Maribor.
več >
 

Mariborski sončki v Zenici: Razstava src danes na velikem odru Bosanskega narodnega gledališča

Večer, 16.10.2015 | avtor: Iza Verdel Vrabl, Zenica; foto: Glorija Lorenci
Slovenska Zveza Sonček in mariborski Sonček gostujejo v BiH in ukinjajo predsodke o ljudeh s posebnimi potrebami. Včeraj, na otvoritev Mednarodnega festivala poučnega gledališča (IFET) v bosanski Zenici z gledališko predstavo podmladka Bosanskega narodnega gledališča Reciklaža nije gnjavaža v produkciji Društva Forum građana Zenice, se je začel štiridnevni obisk predstavnikov slovenske Zveze Sonček - zveze društev za cerebralno paralizo Slovenije in mariborskega Sončka, društva za cerebralno paralizo.
več >
 

Mediji ob dnevu odprtih vrat centrov Sonček

12.10.2015 | Tomislav Špilak
O dnevu odprih vrat so poročali: RTV SLO Dobro jutro, Radio Capris, Pomurje.si, Večer, Soboške novine, Pomurec.com, Radio Murski val, Radio Slovenija, Ptujskih tednik, Radio Ptuj, Radio Krka ...
več >
 

Dodatek za gibalno ovirane otroke še vedno prenizek

Dnevnik, 28.09.2015 | avtor: Barbara Tomažič, foto: Tomaž Skale
Kako poskrbeti za gibalno ovirane otroke, je vprašanje, pri katerem se država še vedno lovi. Stori za njih dovolj? Primeri so dovolj zgovorni, da očitno ni tako. Zavod za zdravstveno zavarovanje bo v prihodnje za terapije teh otrok namenil pol milijona evrov na leto. Nimajo vsi otroci možnosti za zdrav in skladen razvoj kot denimo otroci na fotografiji.
več >
 

Živeti zunaj institucije je človekova pravica

Dnevnik, 28.09.2015 | avtor: Ingrid Mager, foto: dokumentacija Dnevnika
V Sloveniji še vedno ne razumemo koncepta deinstitucionalizacije, kot to zahteva Konvencija ZN o pravicah ljudi z oviranostmi. Nedavna analiza je pokazala, da pri nas v institucijah živi več tisoč ljudi, pa jim ne bi bilo treba, če bi bilo zanje primerno poskrbljeno s storitvami v skupnosti.
več >
<< < 1 ... 8 9 10 11 12 13 14 ... 20 ... 30 ... 35 > >>
2021 2022 2023
avgust september oktober
p t s č p s n
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
 
E-trgovina
Najbolj brano
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 
 
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin.
Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke