T:  01 534 06 67  |  Ezveza@soncek.org  |  Kontakt
de
en
sl
Velikost besedila:  
Nahajate se tukaj:  
 
 

Naročite se na e-novice

Arhiv novic

 
<< < 1 ... 5 6 7 8 9 10 11 ... 20 ... 30 ... 35 > >>
 

Kjer je svet narobe obrnjen

Večer v Nedeljo, 16.10.2017 | avtor: Iza Verdel, foto: Iza Verdel in Jure Vilčnik
Razstava src je z našimi sončki gostovala v Beogradu in (vnovič) navdušila občinstvo. V današnjem nestrpnem svetu, kjer vlada stremenje k popolnosti, si družine z osebami s posebnimi potrebami zaslužijo posebno pohvalo in občudovanje, saj zahteva njihovo življenje ogromno prilagajanja in žrtvovanja. Minili sta dve leti, odkar sem bila skupaj s sončki (Društvo za cerebralno paralizo Maribor in Zveza Sonček) na nepozabnem štiridnevnem obisku Bosne in Hercegovine, kjer so v Zenici in Kaknju nastopili s svojo nesmrtno gledališko predstavo Razstava src.
več >
 

Evropska kartica ugodnosti za invalide

03.08.2017 | Iztok Suhadolnik
Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti je v okviru evropskega projekta v katerem sodelujejo še Ciper, Finska, Belgija, Italija, Romunija, Estonija in Malta, pričelo izdajati Evropsko kartico ugodnosti za invalide. Osebe z invalidnostjo, ki so upravičenci pa Zakonu o izenačevanju možnosti invalidov, lahko vlogo za kartico vložijo na kateri koli Upravni enoti v Republiki Sloveniji.
več >
 

Osebno z Lojzetom Tomaževičem: Predsednik zavoljo sina

Delo, 24.7.2017 | avtor: Brigite Ferlič Žgajnar, foto: Leon Vidic
Pripomogel je k sprejetju zakona, ki bo družinam otrok s posebnimi potrebami olajšal marsikatero stisko. Neprofesionalni predsednik Zveze društev za cerebralno paralizo Slovenije Sonček, ki je pomagal, da je po devetnajstih letih uspelo do sprejema pripeljati zakon, ki bo družinam otrok s posebnimi potrebami olajšal marsikatero stisko. Tudi njemu bi jo, ko se je njihova družina pred 27 leti povečala - rodil se je Jan, ki ima cerebralno paralizo.
več >
 

Cerebralna paraliza
 ne mine z odraslostjo

Slovenske novice, 31.5.2017 | avtor: Natalija Mljač
V Sloveniji je za otroke s cerebralno paralizo dokaj dobro poskrbljeno, kar pa ne moremo trditi za odraščajoče in odrasle osebe s to kronično telesno okvaro. Na to že dlje opozarjajo tako zdravstveni in medicinski strokovnjaki kot Sonček – Zveza društev za cerebralno paralizo Slovenije. Na posvetu Odrasli s cerebralno paralizo so znova opozorili na nujnost celostne zdravstvene oskrbe.
več >
 

Mariborsko društvo Sonček praznuje 35 let

Večer v Nedeljo, 28.5.2017 | avtor in foto: Miha Dajčman
Obiskovalce so z nastopi zabavali domači ustvarjalci, člani Zveze Sonček in Rebeka Dremelj. V Centru Sonček v Vrtičah pri Kungoti je včeraj Mariborsko društvo za cerebralno paralizo Sonček obeležilo 35 let delovanja in ob tem pripravilo vseslovensko srečanje društev zveze Sonček. Tudi mariborsko združenje je bilo pred 34 leti soustanovitelj zveze Sonček, ki ima sedaj štiri tisoč članov.
več >
 

Odrasli s cerebralno paralizo: Brez izbire na plečih staršev

Dnevnik, 26.5.2017 | avtor: Ingrid Mager, foto: Luka Cjuha
Dokler se otroci in mladostniki z motnjami v telesnem ali duševnem razvoju šolajo, zdravstvena in socialna stroka sistematično bedita nad njimi. Ko pa šolanje končajo, je te skrbi in storitev nenadoma konec. Sploh ne vemo, koliko je pri nas odraslih ljudi s cerebralno paralizo.
več >
 

Ptuj: Odprtje novih prostorov Centra Sonček

Štajerski tednik, 19.5.2017 | avtor in foto: Dženana Kmetec
Zveza Sonček je prostore za svoje delovanje na Osojnikovi cesti 9 na Ptuju odprla leta 1999. Takrat so imeli pet uporabnikov, za katere je bila površina prvotnih prostorov povsem zadovoljiva. Danes, ko je tistih, ki ptujski Sonček vsakodnevno obiskujejo, bistveno več, pa je bilo povečanje nujen in potreben korak. Dodatnih 76 kvadratnih metrov, ki so jih uradno namenu predali minuli teden, predstavlja za zaposlene in uporabnike, pa tudi njihove starše, izjemno veliko pridobitev.
več >
 

Kdor lahko, naj kar potrka na vrata Sončka

Večer, 11.5.2017 | avtor in foto: Slavica Pičerko Peklar
Ne vem, kaj bi počel, če bi ne bilo Sončka. Vsak dan prihajam sem, kjer imam prijatelje, tukaj so tudi naš vodja Vanja in drugi, ki nam pomagajo pri delu. Rad delam, še najraje pa grem po malico in postorim, kar je treba, saj tisti, ki so na vozičkih, vsega ne zmorejo," je onidan, ko je obiskovalce ponosno popeljal po novih prostorih Centra Sonček, porekel Benjamin Zemljak.
več >
 

Iščemo prostovoljce za izvedbo Zdravsteno terapevtske kolonije za družine

12.04.2017 | mag. Mojca Vaupotič
Zveza Sonček bo tudi v letu 2017 organizirala Zdravstveno terapevtsko kolonijo za družine med 19.8. in 26.8.2017 v Centru Sonček Elerji. Za izvedbo programa vabimo k sodelovanju prostovoljce. Vaša naloga bo pomoč pri varstvu otrok ter sodelovanje pri različnih aktivnostih v sklopu programa.
več >
 

Razpis za obnovitveno rehabilitacijo in poletne počitnice 2017

09.04.2017 | Zdenka Ketiš
Zveza Sonček bo v letu 2017 organizirala obnovitveno rehabilitacijo za odrasle osebe s cerebralno paralizo v Centru Sonček Elerji nad Ankaranom ter v Centru Sonček Vrtiče pri Zgornji Kungoti, počitnice za otroke z ali brez posebnih potreb v Centru Sonček Vrtiče pri Zgornji Kungoti, Centru Sonček Elerji nad Ankaranom in CŠOD Burja (Portorož), počitnice za odrasle osebe z invalidnostjo v Centru Sonček Vrtiče pri Zgornji Kungoti, Centru Sonček Elerji nad Ankaranom in v Zavodu Marianum Veržej. Vabljeni k prijavi!
več >
<< < 1 ... 5 6 7 8 9 10 11 ... 20 ... 30 ... 35 > >>
2022 2023 2024
p t s č p s n
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
 
E-trgovina
Najbolj brano
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 
 
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin.
Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke