T:  01 534 06 67  |  Ezveza@soncek.org  |  Kontakt
de
en
sl
Velikost besedila:  
 
 

Naročite se na e-novice

Ljubljana,  23. 10. 2015

Center Sonček Elerji bogatejši za novo otroško igralo


Obalni rekreacijsko-terapevtski center Sonček v Elerjih nad Ankaranom je bil ustanovljen leta 1993. Zveza Sonček ga je ustanovila,  da bi v njem izvajala obnovitveno rehabilitacijo in terapevtske kolonije za osebe s cerebralno paralizo. Z izvajanjem tega programa je pričela v letu 1994. Pred nekaj leti je v tem centru pričela tudi z izvajanjem počitniškega programa za otroke in mladostnike z in brez invalidnosti. V poletnem času ta center obišče okoli 150 udeležencev počitniško terapevtskih programov. Da bi bilo njihovo bivanje čim prijetnejše, si Zveza Sonček prizadeva za kontinuiran razvoj centra. Pri tem ji pomagajo številni donatorji in podporniki.

Rezultat dobrega sodelovanja vodstva Krajevne skupnosti Škofije z Zvezo Sonček in krajanov Elerjev s Centrom Sonček Elerji, je tudi postavitev novega otroškega igrala na zemljišču Rekreacijskega Centra Sonček Elerji. Z namenom dodatnih možnosti za domače otroke in popestritve sončkovih rekreacijsko-počitniških programov, je Krajevna skupnost kupila  in postavila kombinirano otroško igralo, katerega daje v uporabo vsem otrokom vasi Elerji ter vsem uporabnikom  in obiskovalcem Sončka.

Predaja skoraj 3.600 Eur vrednega otroškega igrala, ki bo polepšalo prosti čas domačim otrokom in obiskovalcem Sončka bo v sredo 04.11.2015 ob 11.00 uri v gozdičku ob avtobusni postaji Elerji, oziroma na naslovu Centra Sonček Elerji, Elerji 29.Kratka predstavitev Zveze Sonček so.p.

Zveza Sonček je neprofitna, nevladna in nepolitična nacionalna invalidska organizacija, ki deluje že od leta 1983. Nastala je z združitvijo Mariborskega in Gorenjskega društva za cerebralno paralizo. Kot prvotno starševska organizacija se je v dobrih 30 letih delovanja razvila v strokovno organizacijo, ki deluje na področju invalidskega varstva in izvaja storitve namenjene tako osebam z invalidnostjo, strokovni javnosti kot tudi staršem otrok s posebnimi potrebami in njihovim svojcem. Vanjo se združuje petnajst regijskih društev za cerebralno paralizo, Društvo za pomoč prezgodaj rojenim otrokom ter Sonček - Športno društvo cerebralne paralize. Zveza Sonček, ki je konec leta 2013 pridobila tudi status socialnega podjetja, se neposredno vključuje tudi v Mednarodno združenje za osebe s cerebralno paralizo ICPS in Evropsko združenje servisov za osebe z invalidnostjo EASPD. 

Od ustanovitve prvega centra v Ljubljani, v decembru 1990, so centri Sonček zasnovani kot centri z raznolikimi programi. Osrednja dejavnost centrov je program varstva, usposabljanja in zaposlovanja pod posebnimi pogoji. Centri nudijo tudi druge programe: program usposabljanja in zaposlovanja v podjetjih za zaposlovanje invalidov, izobraževalne, kulturne, družabne in druge programe, katerih cilj je druženje različnih uporabnikov ne glede na invalidnost ter odprtost v socialno okolje. Zato so tudi izvajalci teh programov različni. K programu centrov sodijo tudi Sončkova svetovalna služba in izposojevalnica knjig, videofilmov, dnevni prevozi s kombiji za zaposlene v centrih in prevozi. V centrih so tudi sedeži regijskih društev za cerebralno paralizo, prostor za dejavnosti pa večkrat uporabljajo tudi druga društva in organizacije.Kontaktna oseba:
Iztok Suhadolnik, direktor
Zveza Sonček so.p.
Kamniška 25, 1000 Ljubljana
Mobilni telefon: 041 361 998
E-pošta: zveza@soncek.org
2022 2023 2024
julij avgust september
p t s č p s n
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
 
E-trgovina
Najbolj brano
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 
 
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin.
Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke