T:  01 534 06 67  |  Ezveza@soncek.org  |  Kontakt
de
en
sl
Velikost besedila:  
 
 

Naročite se na e-novice

Ljubljana, 10.12.2014

Center Sonček Maribor z zamenjavo strehe dobiva novo podobo


Za Zvezo Sonček se izteka eno izmed najtežjih let od njene ustanovitve. Ob znižanju sredstev FIHO se je v letošnjem letu morala soočiti tudi s skorajšnjih kolapsom strehe Centra Sonček Maribor. Ta ima za seboj že več kot 50 let. Denarja za njeno zamenjavo pa v preteklosti kar ni in ni bilo. Kot koncesionarka Varstveno delovnega centra (VDC) bi ga morala pridobiti od Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti. A ga v zadnjih letih zaradi gospodarske krize, navkljub enakemu obsegu izvajanja storitve VDC, iz tega vira prejme vedno manj. Zaradi tega je ta projekt morala izpeljati s pomočjo sponzorjev in donatorjev. Zanje je tako organizirala dobrodelni piknik kot tudi prodajo rabljenih predmetov. S skupnimi močmi so tako uspeli zbrati skoraj 20.000€ s katerimi so pokrili stroške tega projekta. Strošek zamenjave strehe pa bi bil še višji, če s popusti in donacijami na pomoč nebi priskočili tudi izvajalci projekta in dobavitelji strešnega materiala. Z visokimi popusti so ji na pomoč priskočili: Gradnje Heric d.o.o., Tondach Slovenija d.o.o., Kovinarstvo Drago Bučar s.p., Knauf insulation d.o.o., Kmetje – člani društva lastnikov gozdov Pohorje Kozjak in Gozdarska zadruga lastnikov gozdov Pohorje Kozjak. Z denarnimi prispevki pa so projekt podprli Pošta Slovenije d.o.o., Aurora, Oto Helbl s.p. in podjetje Horis d.o.o..

Na pomoč pa so ji priskočile tudi nekatere medijske hiše, ki so širšo javnost opozorile na nastali problem. Časopisna hiša ČZP Večer d.d. pa je Zvezo Sonček podprla tudi tako, da ji je nakazala denarna sredstva, ki jih je zbrala v okviru svoje akcije zbiranja sredstev.

Ker je pa Zvezi Sonček na pomoč priskočilo tudi veliko posameznikov se ta ob tej priložnosti zahvaljuje vsem, ki ste kakorkoli pripomogli k izvedbi tega projekta. Zaposleni v Centru Sonček Maribor pa bodo veseli vsakogar, ki jih bo obiskal in si ogledal (skoraj) zaključen projekt.
Na kratko o Centru Sonček Maribor:


Mariborski Center Sonček je eden izmed 11 centrov, v katerem zagotavljajo vsakodnevno delo in aktivnosti za 40 uporabnikov. Center je bil opuščen otroški vrtec, katerega so pred več kot 15 leti prejeli v brezplačni najem od Mestne občine Maribor z obvezo, da ga adaptirajo in vzdržujejo za lastne potrebe. Objekt so v preteklih letih adaptirali, ga prilagodili za uporabo osebam na invalidskih vozičkih – zgradili dvigalo in vse potrebno za gibalno ovirane osebe - in ga vsa leta skrbno uporabljali in vzdrževali.Na kratko o Zvezi Sonček:


Zveza Sonček je neprofitna, nevladna in nepolitična nacionalna invalidska organizacija, ki deluje že od leta 1983. Nastala je z združitvijo Mariborskega in Gorenjskega društva za cerebralno paralizo. Kot prvotno starševska organizacija se je v 30 letih delovanja razvila v strokovno organizacijo, ki deluje na področju invalidskega varstva in izvaja storitve namenjene tako osebam z invalidnostjo, strokovni javnosti kot tudi staršem otrok s posebnimi potrebami in njihovim svojcem. Vanjo se združuje petnajst regijskih društev za cerebralno paralizo, Društvo za pomoč prezgodaj rojenim otrokom ter Športno društvo cerebralne paralize. Zveza Sonček se neposredno vključuje tudi v Evropsko združenje servisov za osebe z invalidnostjo EASPD. 


Kontaktna oseba:
Zlatka Ornik
Vodja Centra Sonček Maribor
Cesta XIV. divizije 48a, 2000 Maribor
Mobitel: 031 390 227
E-pošta: maribor@soncek.org
2022 2023 2024
avgust september oktober
p t s č p s n
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1
 
E-trgovina
Najbolj brano
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 
 
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin.
Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke