T:  01 534 06 67  |  Ezveza@soncek.org  |  Kontakt
de
en
sl
Velikost besedila:  
 
 

Naročite se na e-novice

Ljubljana, 26. 11.  2013

Donacija sredstev Zvezi Sonček za pomoč pri dograditvi novega centra


Ljubljana, 25. november – Vzajemna je zbrala del sredstev za pomoč pri dograditvi novega centra Sonček v Šiški. Včerajšnja donacija je še eden izmed korakov, ki jih Vzajemna dela na poti udejanjanja svoje družbeno odgovorne vloge.

Direktor sektorja za trženje Vzajemne Dimitrij Šulin in direktorica Vzajemnine poslovne enote Ljubljana Mateja Jereb sta direktorju Zveze Sonček Iztoku Suhadolniku predala ček v vrednosti 2.000 evrov, s katerimi je zavarovalnica prispevala del sredstev za pomoč pri dograditvi novega centra Sonček v Šiški. Sonček – Zveza društev za cerebralno paralizo Slovenije je neprofitna, nevladna in nepolitična nacionalna invalidska organizacija. Vanjo se z namenom lažjega uresničevanja skupnih potreb ter zakonskih pravic združuje 15 regijskih društev za cerebralno paralizo, Društvo za pomoč prezgodaj rojenim otrokom ter Športno društvo »Žarek«.

Mateja Jereb, direktorica ljubljanske poslovne enote Vzajemne, je ob predaji povedala: »Vzajemnino poslanstvo je skrb za zdravo in kakovostno življenje ljudi. Tako tudi s tovrstnimi donacijami želimo prispevati h kakovostnejši zdravstveni oskrbi pri nas. Pomembno je, da ne pozabimo na tiste v našem okolju, ki potrebujejo pomoč. Zato smo se odločili, da prisluhnemo potrebi Zveze Sonček in prispevamo del sredstev za dograditev njihovega novega centra. V Vzajemni se z različnimi aktivnostmi in projekti, ki jih podpiramo, trudimo spodbujati preventivno ravnanje in osveščati o pomenu zdravega načina življenja.
Ob prevzemu donacije se je Iztok Suhadolnik zahvalil za donacijo, ki bo prispevek k izgradnji dvigala v večnamenskem objektu Centra Sonček v Šiški in bo omogočalo uporabo vseh prostorov tega centra tudi gibalno oviranim osebam. Ob tem je dejal: »Zveza Sonček gradi infrastrukturo oziroma obnavlja prostore namenjene izvajanju programov in dejavnosti za osebe s cerebralno paralizo in drugimi invalidnostmi s pomočjo prispevkov občanov in podjetij ter donacij družbeno odgovornih pravnih oseb, kot je tudi Vzajemna, ki prepoznajo cilje in poslanstvo Zveze, katera se zavzema za enake možnosti vseh prebivalcev Slovenije, ne glede na njihove telesne in intelektualne sposobnosti, za življenje po svoji predstavi v sožitju z vsemi prebivalci.«Kratka predstavitev Zveze Sonček

Zveza Sonček je neprofitna, nevladna in nepolitična nacionalna invalidska organizacija, ki deluje že od leta 1983. Nastala je z združitvijo Mariborskega in Gorenjskega društva za cerebralno paralizo. Kot prvotno starševska organizacija se je v 30 letih delovanja razvila v strokovno organizacijo, ki deluje na področju invalidskega varstva in izvaja storitve namenjene tako osebam z invalidnostjo, strokovni javnosti kot tudi staršem otrok s posebnimi potrebami in njihovim svojcem. Vanjo se združuje petnajst regijskih društev za cerebralno paralizo, Društvo za pomoč prezgodaj rojenim otrokom ter Športno društvo cerebralne paralize »Žarek«. Zveza Sonček se neposredno vključuje tudi v Mednarodno združenje za osebe s cerebralno paralizo ICPS in Evropsko združenje servisov za osebe z invalidnostjo EASPD. 


Kontaktna oseba:

Tomislav Špilak, odnosi z javnostmi
Zveza Sonček
Kamniška 25, 1000 Ljubljana
Mobilni telefon: 041 364 379
E-pošta: tomi.spilak@soncek.org
 
Direktor sektorja za trženje Vzajemne Dimitrij Šulin in direktorica  Vzajemnine poslovne enote Ljubljana Mateja Jereb sta  predala ček v vrednosti 2000 direktorju Zveze Sonček Iztoku Suhadolniku.
 
2022 2023 2024
november december januar
p t s č p s n
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
 
E-trgovina
Najbolj brano
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 
 
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin.
Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke