T:  01 534 06 67  |  Ezveza@soncek.org  |  Kontakt
de
en
sl
Velikost besedila:  
 
 

Naročite se na e-novice

Ljubljana, 26. 10. 2011

Otvoritev novih prostorov Centra Sonček Krško


Sonček-Zveza društev za cerebralno paralizo Slovenije bo v Leskovcu pri Krškem, 28. oktobra, ob 11. uri, slovesno odprla nove prostore Centra Sonček Krško na naslovu Ulica Mladinskih delovnih brigad 18. Nove prostore bo skupaj z bodočimi uporabniki Centra Sonček Krško odprl Franc Bogovič, župan občine Krško. S krajšim kulturnim programom bodo otvoritev popestrili tudi uporabniki VDC Sonček Krško. Odprtju novega centra bo sledila predaja motorja eni izmed članic Društva Sonček za cerebralno paralizo Posavje. Motor ji bo predal predsednik Kulturno-turističnega društva Raka. Otvoritev bo popestrena tudi s prodajo rabljenih in obnovljenih predmetov.

Osnovna dejavnost centra bo program varstva, vodenja in zaposlovanja pod posebnimi pogoji. Poleg tega se bodo v novem centru izvajale še storitve prevozov za osebe z invalidnostjo, različni socialni programi, svetovanje in izobraževanje, programi aktivnega preživljanja prostega časa in podobno. V VDC (varstveno delovni center) bo lahko vključenih do dvajset odraslih oseb z invalidnostjo, v programe socialnega vključevanja pa se bo vključilo nekaj deset oseb. Novi center, ki obsega prostore v izmeri 250 m2 in velik vrt, bo okoliškim prebivalcem ponujal tudi Sončkovo tržnico na kateri bodo lahko podarili in kupovali rabljene predmete po simboličnih cenah. 

Z odprtjem teh prostorov Zveza Sonček zapira svoj Center Sonček v Krškem, ki se je nahajal na naslovu Valvasorjevo nabrežje 5. Za zamenjavo prostorov se je odločila, ker so bili prostori na prejšnji lokaciji premajhni in neustrezni. Adaptacijo novih prostorov je izpeljala ob veliki pomoči Društva Sonček za cerebralno paralizo Posavje in s pomočjo številnih donatorjev. Celotna investicija je znašala 90.000€.

Zveza Sonček je neprofitna, nevladna in nepolitična – nacionalna invalidska organizacija. Vanjo se z namenom lažjega uresničevanja skupnih potreb ter zakonskih pravic združuje 15 regijskih društev za cerebralno paralizo, Društvo za pomoč prezgodaj rojenim otrokom ter Športno društvo »Žarek«. Zveza Sonček se neposredno vključuje tudi v Mednarodno združenje za osebe s cerebralno paralizo ICPS in Evropsko združenje servisov za osebe z invalidnostjo EASPD.


Kontaktna oseba:
Tanja Kavčič 
Vodja enote VDC Sonček Krško
Mobi št.: 051 620 570
E-pošta: krsko@soncek.org
2022 2023 2024
november december januar
p t s č p s n
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
 
E-trgovina
Najbolj brano
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 
 
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin.
Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke