T:  01 534 06 67  |  Ezveza@soncek.org  |  Kontakt
de
en
sl
Velikost besedila:  
 
 

Naročite se na e-novice

Ljubljana, 7. 6. 2016

Otvoritev novih prostorov v Centru Sonček Maribor


Kako priti do zaposlitve in s tem do socialne vključenosti? Odgovor na zastavljeno vprašanje iščejo mnogi. Žal ga pa najdejo redki. Med tistimi, ki se s tem vprašanjem ukvarjajo dlje, so tudi ljudje z invalidnostjo. V množici brezposelnih je namreč nemalo takšnih, ki zaradi svoje invalidnosti niso zaposljivi na prostem trgu dela. Posledično se mnogi izmed njih soočajo tudi s socialno izključenostjo. Za njihovo socialno vključenost pa si od devetdesetih let prejšnjega stoletja prizadeva tudi Zveza Sonček. Takrat je namreč odprla svojo prvo enoto Varstveno delovnega centra (VDC) Sonček. Danes je (VDC) Sonček organiziran v desetih enotah, ki so sestavni del enajstih centrov Sonček. 

Eden izmed teh centrov je tudi center Sonček Maribor. Na Trubarjevi cesti ga je Zveza Sonček odprla v letu 1994. Ker so zaradi sprejema novih uporabnikov tamkajšnji prostori postali premajhni, ga je Zveza Sonček leta 1998 preselila v večje prostore na mariborsko Pobrežje. Tam danes pod posebnimi pogoji zaposluje 37 uporabnikov. V dobrih osemnajstih letih delovanja pa je morala pričeti tudi z obnovo obstoječih prostorov. V preteklem letu je tako uspešno obnovila streho in izvedla zamenjavo oken objekta. Po lanski obnovi pa se je letos lotila obnove zgornjih prostorov v okvirni izmeri 100m2. V tem delu so tako s pomočjo Zavarovalnice Maribor, d.d. in drugih donatorjev ter sponzorjev uredili nujno potrebno terapevtsko in timsko sobo. Za popestritev zaposlitvenega programa so uredili tudi trgovino z rabljenimi predmeti. Z novo trgovino pa želijo popestriti tudi ponudbo kakovostnih in poceni rabljenih predmetov.


Vabilo na otvoritev zgornjih prostorov Centra Sonček Maribor


Spoštovani!

Investiranje v prostore, s katerimi zagotavljamo socialno varstvene dejavnosti/storitve, je za nevladne organizacije vse večji problem. S tem se srečujemo tudi v Zvezi Sonček, kjer pa nam s pomočjo donatorjev postopoma uspeva dograjevati obstoječe kapacitete. Tokrat smo z njihovo pomočjo v Mariboru uspeli urediti še zgornjo etažo.

Vabimo vas, da se nam pridružite ob svečani otvoritvi
terapevtske sobe, trgovine z rabljenimi predmeti in timske sobe
,
v četrtek, 9. junija 2016 ob 10. uri v zgornjih prostorih
Centra Sonček Maribor, Cesta XIV. divizije 48 a, Maribor.

Dogodek bo spremljal kratek kulturni program z glasbeno točko in nastopom stand up komika ter manjšo pogostitvijo.


Veselimo se srečanja z vami!

    Lojze Tomaževič
Predsednik Zveze SončekNa kratko o Zvezi Sonček:

Zveza Sonček je neprofitna, nevladna in nepolitična nacionalna invalidska organizacija, ki deluje že od leta 1983. Nastala je z združitvijo Mariborskega in Gorenjskega društva za cerebralno paralizo. Kot prvotno starševska organizacija se je v 33 letih delovanja razvila v strokovno organizacijo, ki deluje na področju invalidskega varstva in izvaja storitve namenjene tako osebam z invalidnostjo, strokovni javnosti kot tudi staršem otrok s posebnimi potrebami in njihovim svojcem. Vanjo se združuje petnajst regijskih društev za cerebralno paralizo, Društvo za pomoč prezgodaj rojenim otrokom ter Športno društvo cerebralne paralize in Sončkov klub. Zveza Sonček se neposredno vključuje tudi v Mednarodno združenje za osebe s cerebralno paralizo ICPS in Evropsko združenje servisov za osebe z invalidnostjo EASPD


Kontaktna oseba:
Tomislav Špilak
odnosi z javnostmi
Kamniška ulica 25, 1000 Ljubljana
Mobilni telefon: 041 364 379
E-pošta: tomi.spilak@soncek.org
2022 2023 2024
avgust september oktober
p t s č p s n
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1
 
E-trgovina
Najbolj brano
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 
 
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin.
Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke