T:  01 534 06 67  |  Ezveza@soncek.org  |  Kontakt
de
en
sl
Velikost besedila:  
 
 

Naročite se na e-novice

Ljubljana, 5. 5. 2014

Predstavitev poletnih programov Zveze Sonček 2014


V Centru Sonček v Vrtičah (pri Mariboru) bo Zveza Sonček v četrtek, 08. maja, organizirala predstavitev poletnih programov in izvedla demonstracijo počitniških aktivnosti ob otvoritvi poletne sezone. Program bo potekal med 9.45 in 16.30 uro. V uvodnem delu bo potekala predstavitev počitniškega programa in programa obnovitvene rehabilitacije.

V času med 11.45 in 13.15 uro bo potekal prikaz lokostrelskih in plezalskih aktivnosti. Popoldanski čas pa je namenjen prikazu veslanja in terapevtskega jahanja. Zveza Sonček in regijska društva za cerebralno paralizo bodo tudi v letu 2014 organizirala vrsto rehabilitacijskih in počitniških programov, namenjenih tako otrokom in odraslim s cerebralno paralizo, kot tudi otrokom z drugimi invalidnostmi in otrokom brez njih.Organizirala bo naslednje programe:

  • zdravstveno-terapevtske kolonije, katerih osnovni namen je pripraviti starše na življenje s svojim otrokom z invalidnostmi, otrokom pa omogočiti nova doživetja. Kolonije bo organiziralo 13 društev na različnih lokacijah po Sloveniji, največ pa v Centru Sonček Elerji nad Ankaranom. Vanje bo vključenih 516 otrok.
  • obnovitvena rehabilitacija je namenjena vzdrževanju ali izboljšanju psihofizičnega stanja odraslih s cerebralno paralizo ter usposabljanju posameznika za čim bolj neodvisno življenje, glede na zmožnosti in cilje, s pomočjo fizioterapije, delovne terapije, različnih kreativnih delavnic, učenja socialnih veščin, organiziranega druženja in zabave ter športnih aktivnosti. V ta program, ki bo potekal v Centru Sonček Elerji in Thermani Laško, bo letos vključenih 235 odraslih oseb.
  • počitnice za otroke in mladostnike ponujajo nova doživetja v naravi tako otrokom z invalidnostmi kot otrokom brez njih. Organizirane bodo v Centru Sonček Vrtiče, v Koritnici v Baški grap ter v CŠOD Radenci - Kolpa. Otroci bodo lahko jahali, plavali, veslali, plezali, delali na vrtu. Počitnic se bo udeležilo približno 200 otrok z in brez posebnih potreb.
  • počitnice za odrasle so podobne obnovitveni rehabilitaciji, le da omogočajo vključitev tudi osebam, ki nimajo cerebralne paralize ter fizioterapijo nadomeščajo s športnimi aktivnostmi. Še večji poudarek imajo tudi druženje in kreativne delavnice. Počitnice bodo organizirane v Centru Sonček Elerji, v Centru Sonček Vrtiče in v Koritnici v Baški grapi. Teh počitnic se bo udeležilo približno 120 oseb iz Slovenije in 18 ljudi iz Hrvaške.

Kontaktne osebe:Na kratko o Zvezi Sonček:

Zveza Sonček je neprofitna, nevladna in nepolitična nacionalna invalidska organizacija, ki deluje že od leta 1983. Nastala je z združitvijo Mariborskega in Gorenjskega društva za cerebralno paralizo. Kot prvotno starševska organizacija se je v 30 letih delovanja razvila v strokovno organizacijo, ki deluje na področju invalidskega varstva in izvaja storitve namenjene tako osebam z invalidnostjo, strokovni javnosti kot tudi staršem otrok s posebnimi potrebami in njihovim svojcem. Vanjo se združuje petnajst regijskih društev za cerebralno paralizo, Društvo za pomoč prezgodaj rojenim otrokom ter Športno društvo cerebralne paralize »Žarek«. Zveza Sonček se neposredno vključuje tudi v Mednarodno združenje za osebe s cerebralno paralizo ICPS in Evropsko združenje servisov za osebe z invalidnostjo EASPD.


Kontaktna oseba:

Iztok Suhadolnik
Direktor Zveze Sonček
Kamniška 25, 1000 Ljubljana
Mobitel: 041 361 998
E-pošta: zveza@soncek.org
2022 2023 2024
avgust september oktober
p t s č p s n
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1
 
E-trgovina
Najbolj brano
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 
 
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin.
Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke