T:  01 534 06 67  |  Ezveza@soncek.org  |  Kontakt
de
en
sl
Velikost besedila:  
 
 

Naročite se na e-novice

Ljubljana, 6. 8. 2018

Sonček s pomočjo donatorjev do novih igral v Centru Sonček Vrtiče


Poletni meseci so na Zvezi Sonček rezervirani za počitniške in rehabilitacijsko terapevtske programe. V počitniške programe letno vključi okoli 200 otrok in mladostnikov. V rehabilitacijsko terapevtske programe pa kar okoli 750 otrok, mladostnikov in odraslih z invalidnostjo. Del teh programov izvede tudi v Centru Sonček Vrtiče pri Mariboru. Popestritev programov si prizadeva zagotavljati z nenehnim razvojem tega centra. Tako so nepogrešljivi del tega centra tudi različna igrala, ki udeležencem programov polepšajo preživljanje počitniških dni.


Ker pa Zveza Sonček kot neprofitna in nevladna organizacija za ta namen nima sredstev, je pri razvoju v celoti odvisna od donatorjev in sponzorjev. Pomoč je tako potrebovala tudi pri zadnji postavitvi igral v centru Sonček Vrtiče. S svojim prispevkom so ji na pomoč priskočili Dobrodelno združenje KORAKI ZA KORAKCE, Nanoclean d.o.o., 3ma Les, Matej Hribernik s.p., Gostilna Pec, Matjaž Požar s.p. in Občina Kungota. Z njihovo pomočjo pa so največ pridobili otroci, mladostniki in odrasli, ki svoj počitniški čas preživljajo v lepem podeželskem okolju centra Sonček Vrtiče. S pomočjo novih igral bodo svoje počitnice preživljali še kvalitetnejše. Ob tem pa jim bo v pomoč tudi pri pridobivanju novih spretnosti.

Nova pridobitev bo Zvezi Sonček v pomoč več let. Uporabljalo jo bo ogromno udeležencev počitniško terapevtskih programov, v imenu katerih se Zveza Sonček iskreno zahvaljuje vsem, ki so ji pri tej pridobitvi kakorkoli pomagali.Kratka predstavitev Zveze Sonček so.p.


Zveza Sonček je neprofitna, nevladna in nepolitična nacionalna invalidska organizacija, ki deluje že od leta 1983. Nastala je z združitvijo Mariborskega in Gorenjskega društva za cerebralno paralizo. Kot prvotno starševska organizacija se je v skorajšnjih 35 letih delovanja razvila v strokovno organizacijo, ki deluje na področju invalidskega varstva in izvaja storitve namenjene tako osebam z invalidnostjo, strokovni javnosti kot tudi staršem otrok s posebnimi potrebami in njihovim svojcem. Vanjo se združuje petnajst regijskih društev za cerebralno paralizo, Društvo za pomoč prezgodaj rojenim otrokom, Športno društvo cerebralne paralize ter Humanitarno društvo Sončkov klub. Zveza Sonček se neposredno vključuje tudi v Mednarodno združenje za osebe s cerebralno paralizo ICPS in Evropsko združenje servisov za osebe z invalidnostjo EASPD.


Kontaktna oseba:

Tomislav Špilak
odnosi z javnostmi
Kamniška ulica 25, 1000 Ljubljana
Mobilni telefon: 041 364 379
E-pošta: tomi.spilak@soncek.org
2022 2023 2024
p t s č p s n
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
 
E-trgovina
Najbolj brano
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 
 
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin.
Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke