T:  01 534 06 67  |  Ezveza@soncek.org  |  Kontakt
de
en
sl
Velikost besedila:  
 
 

Naročite se na e-novice

Ljubljana, 17. 6. 2021

Funkcijo predsednika Zveze Sonček so.p. bo do izvolitve novega predsednika opravljal njen podpredsednik Emir Okanović


V četrtek, 17. junija 2021, je v Centru Sonček Šiška v Ljubljani potekala redna letna Skupščina Sončka – Zveze društev za cerebralno paralizo, so. p., ki jo je kot predsednica vodila delovna predsednica Lidija Šestak Zorič in člana Špela Sanabor in Martin Lažeta.


Na volilni skupščini so člani sprejeli poročila za preteklo leto in plan dela ter finančni načrt za  tekoče leto ter izvedli volitve za vodstvo in organe organizacije. Člani so za podpredsednico in podpredsednika vnovič izvolili Lidijo Šestak Zorič in Emirja Okanovića. Zveza Sonček so.p. je za mandatno obdobje 2021–2025 dobila tudi nov Izvršni odbor in Nadzorni odbor ter Strokovni svet. Dosedanji predsednik Lojze Tomaževič ni bil izvoljen za vodenje Zveze Sonček so.p., zato po sklepu Skupščine do izvolitve novega predsednika,  naloge predsednika opravlja podpredsednik Emir Okanović.

Za štiriletno obdobje so bili v Izvršni odbor izvoljeni še Damjan Jazbinšek, Lidija Kovačec, Petra Papotnik, Bojan Poredoš, Leon Prah, Ivan (Janko) Rešeta, Jernej Rostohar, Špela Sanabor, Violeta Suhadolnik in Smiljana Urh Milanović.

Nadzorni odbor bo deloval v sestavi: Natalie Finkšt, Mira Jakin, David Geršak, Valerija Grobelšek in Mojca Velkavrh Žižek.

V strokovnem svetu bodo poleg predsednice dr. Jasne Murgel, ki je kot poslanka Državnega zbora v prejšnjem sklicu zaslužna, da je Zakona o celostni zgodnji obravnavi predšolskih otrok s posebnimi potrebami v parlamentu dobil potrebno večino, še Danijela (Jelka) Bratec, dr. Irena Ceglar, dr. Bojana Globačnik, Daša Goričan, Andrejka Horvat, Helena Kos, Andreja Kovač, Ana Marija Keršič, Taras Poljanec, dr. Andreja Rafaelič, mag. Ivan Robnik, dr. Matej Rovšek in dr. Darja Zaviršek.


Zveza Sonček so.p.
2021 2022 2023
maj junij julij
p t s č p s n
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
 
E-trgovina
Najbolj brano
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 
 
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin.
Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke