T:  01 534 06 67  |  Ezveza@soncek.org  |  Kontakt
de
en
sl
Velikost besedila:  
 
 

Naročite se na e-novice

Maribor, 31. 5. 2017Vseslovensko srečanje članov društev Zveze Sonček so. p. in 35 obletnica Mariborskega društva za cerebralno paralizo Sonček


Sonček – Mariborsko društvo za cerebralno paralizo letos obeležuje 35 let svojega obstoja in delovanja. Ob tej priložnosti je organiziralo vseslovensko srečanje članov društev Zveze Sonček, ki je v Centru Sonček Vrtiče pri Zgornji Kungoti potekalo minulo soboto. Srečanja, ki ga je spremljal bogat kulturni in zabavni program lokalnih izvajalcev ter dobrodelni nastop Rebeke Dremelj, se je udeležilo več kot 600 prijateljev Sončka. Mnogi izmed njih se zaradi invalidnosti soočajo s težavami pri socialnem vključevanju. Zato je bil zanje ta dogodek sila pomemben. Na njem so namreč srečali svoje vrstnike in si izmenjevali izkušnje. Ob zabavanju so tako pridobili tudi kakšen nasvet, ki jim bo v pomoč pri nadaljnjem življenju.

Svojim članom pa skuša biti v pomoč tudi Sonček – Mariborsko društvo za cerebralno paralizo. Leta 1982 so ga ustanovili starši otrok s cerebralno paralizo. Društvo deluje kot invalidska organizacija. V organe društva pa so vključene osebe z invalidnostjo, njihovi starši in drugi skrbniki ter strokovni delavci. V okviru svojega delovanja si prizadeva osvestiti širšo javnost o potrebah in problemih oseb s cerebralno paralizo. Prizadeva si tudi za njihovo socializacijo in vključitev v vsakdanje življenje.

Društvo izvaja program osebne asistence, prilagojene prevoze in spremstva ter terapevtske in prilagojene športne programe. Skupaj z Zvezo Sonček, ki jo je z Gorenjskim društvom za cerebralno paralizo ustanovilo leta 1983,  organizira šolo za starše otrok s cerebralno paralizo in zdravstveno terapevtske kolonije ter različne delavnice. Aktivno sodeluje tudi v Svetu invalidov mestne občine Maribor in si skupaj z ostalimi invalidskimi organizacijami prizadeva za izboljšanje položaja ljudi z invalidnostmi. Pri izpeljavi akcij in programov društvu pomagajo donatorji, sponzorji in posamezniki.Kratka predstavitev Zveze Sonček so.p.

Zveza Sonček je neprofitna, nevladna in nepolitična nacionalna invalidska organizacija, ki deluje že od leta 1983. Nastala je z združitvijo Mariborskega in Gorenjskega društva za cerebralno paralizo. Kot prvotno starševska organizacija se je v skoraj 35 letih delovanja razvila v strokovno organizacijo, ki deluje na področju invalidskega varstva in izvaja storitve namenjene tako osebam z invalidnostjo, strokovni javnosti kot tudi staršem otrok s posebnimi potrebami in njihovim svojcem. Vanjo se združuje petnajst regijskih društev za cerebralno paralizo, Društvo za pomoč prezgodaj rojenim otrokom ter Športno društvo cerebralne paralize in Sončkov klub.. Zveza Sonček se neposredno vključuje tudi v Mednarodno združenje za osebe s cerebralno paralizo ICPS in Evropsko združenje servisov za osebe z invalidnostjo EASPD.

Dodatne informacije na spletni strani www.soncek.org in www.soncek-maribor.si.


Kontaktna oseba:
Lidija Šestak Zorič
predsednica Sončka - Mariborskega društva za cerebralno paralizo
Mobi št.: 041 446 763
E-pošta: drustvo@soncek-maribor.si
2022 2023 2024
p t s č p s n
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
 
E-trgovina
Najbolj brano
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 
 
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin.
Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke