T:  01 534 06 67  |  Ezveza@soncek.org  |  Kontakt
de
en
sl
Velikost besedila:  
 
 

Naročite se na e-novice

Maribor, 28. 5. 2012

Vseslovensko srečanje članov društev Zveze Sonček in 30. obletnica Mariborskega društva za cerebralno paralizo


Sonček – Mariborsko društvo za cerebralno paralizo letos obeležuje 30 let svojega obstoja in delovanja. Ob tej priložnosti je društvo organiziralo vseslovensko srečanje članov društev Zveze Sonček, ki je v soboto, 26. maja 2012 potekalo v Centru Sonček Vrtiče pri Zgornji Kungoti. Srečanja se je udeležilo okoli 800 prijateljev Sončka. Dogodek je spremljal bogat kulturni in zabavni program. Nastopili so: Ženski pevski zbor Glasbena matica Maribor, Tadej Toš, Fani Križaj, Bilbi, Boštjan Bračič, Zlatko Raper, Žan Serčič, Langa junior, …

Sonček, Mariborsko društvo za cerebralno paralizo
so 1982 ustanovili starši otrok s cerebralno paralizo. Društvo deluje kot invalidska organizacija, v organe društva pa so vključene osebe z invalidnostjo, njihovi starši in drugi skrbniki ter strokovni delavci. Pri svojem delovanju se društvo trudi osvestiti širšo javnost o potrebah in problemih oseb s cerebralno paralizo in si prizadeva za vključitev oseb s cerebralno paralizo v vsakdanje življenje ter za pomoč družini in njenim članom.


Društvo skupaj z Zvezo Sonček za starše otrok s cerebralno paralizo že vrsto let organizira izobraževalne programe v okviru "Šole za starše", za otroke in mladostnike s cerebralno paralizo izvaja terapevtsko jahanje in hipoterapijo, za družine otrok in mladostnikov s cerebralno paralizo pa organizira zdravstveno terapevtske kolonije ter različne delavnice, za odrasle pa izvaja osebno asistenco in prevoze. Pri izpeljavi akcij in programov društvu pomagajo donatorji, sponzorji in posamezniki.

Mariborsko društvo je eno izmed ustanovnih društev Zveze Sonček (SONČEK – Zveze društev za cerebralno paralizo Slovenije), ki je bila ustanovljena leta 1983. Skupaj z Zvezo Sonček se društvo zavzema za polno vključevanje oseb z invalidnostjo v življenje skupnosti in sledi motu SONČEK EDEN ZA VSE.

Zveza Sonček je neprofitna, nevladna in nepolitična – nacionalna invalidska organizacija. Vanjo se združuje petnajst regijskih društev za cerebralno paralizo, Društvo za pomoč prezgodaj rojenim otrokom, Športno društvo cerebralne paralize »Žarek« ter Humanitarno društvo Sončkov klub. Združujejo se zato, da lažje uresničujejo skupne interese in zakonsko zagotovljene pravice, usklajujejo mnenja in stališča, ter zaradi medsebojne pomoči pri izobraževanju, informiranju in organiziranju storitev. V društva se združuje več kot 4.000 oseb s cerebralno paralizo in drugimi invalidnostmi, njihovih svojcev ter strokovnih delavcev. Zveza Sonček se neposredno vključuje tudi v Mednarodno združenje za osebe s cerebralno paralizo ICPS in Evropsko združenje servisov za osebe z invalidnostjo EASPD.

Dodatne informacije na spletni strani
www.soncek.org in www.soncek-maribor.si.


Kontaktna oseba:
Lidija Šestak Zorič 
predsednica Sončka, Mariborskega društva za cerebralno paralizo
Mobi št.: 041 446 763
E-pošta: drustvo@soncek-maribor.si
2021 2022 2023
avgust september oktober
p t s č p s n
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
 
E-trgovina
Najbolj brano
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 
 
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin.
Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke