T:  01 534 06 67  |  Ezveza@soncek.org  |  Kontakt
de
en
sl
Velikost besedila:  
 
 

Naročite se na e-novice

Kranj,  14.10. 2013

Zaposleni Drogerie Markt kot prostovoljci pomagajo Sončku


Podjetje DM Drogerie Markt d.o.o. se je odzvalo povabilu k prostovoljnem delu in se odločilo za pomoč Sončku - Zvezi društev za cerebralno paralizo Slovenije. V okviru prostovoljne akcije bodo s svojimi zaposlenimi pomagali polepšati Center Sonček Kranj in Sončkovo stanovanjsko skupino v Dravogradu. Prva akcija bo izvedena v kranjski enoti, kjer bodo v četrtek, 17.10.2013 z dvanajstimi zaposlenimi temeljito očistili tamkajšnje prostore. V stanovanjski skupini v Dravogradu pa bodo v četrtek, 24.10.2013 sodelovali pri obnovi balkonske ograje.

Zveza Sonček je neprofitna, nevladna in nepolitična nacionalna invalidska organizacija, ki deluje že od leta 1983. Nastala je z združitvijo Mariborskega in Gorenjskega društva za cerebralno paralizo. Kot prvotno starševska organizacija se je v 30 letih delovanja razvila v strokovno organizacijo, ki deluje na področju invalidskega varstva in izvaja storitve namenjene tako osebam z invalidnostjo, strokovni javnosti kot tudi staršem otrok s posebnimi potrebami in njihovim svojcem. Vanjo se združuje petnajst regijskih društev za cerebralno paralizo, Društvo za pomoč prezgodaj rojenim otrokom ter Športno društvo cerebralne paralize »Žarek«.

Zaradi njenega nepridobitno naravnanega poslovanja je odvisna od prostovoljcev, donacij in dela članov. Zaposlenim iz podjetja DM drogerie markt je hvaležna za njihovo prostovoljno delo, s katerim ji izkazujejo podporo pri njenem prizadevanju in želji po nudenju kar čimbolj prijetnega in sproščujočega okolja za njene uporabnike. Z opravljenim delom bodo zaposleni DM drogerie markt pomagali k lepši in bolj urejeni podobi Centra.Kratka predstavitev Centra Sonček Kranj

Varstveno delovni center Sonček je v Kranju pričel z delovanjem v novembru 1996, s tremi invalidnimi osebami, eno vodjo delavnice in negovalko. Danes je v centru pod posebnimi pogoji zaposlenih devetnajst oseb z invalidnostmi. Uporabniki se vključujejo v program zaposlitev pod posebnimi pogoji po svojih zmožnostih od treh do sedem ur vsak dan ali določene dneve v tednu. Center Sonček Kranj nudi naslednje storitve: zaposlovanje pod posebnimi pogoji v enoti VDC, prevozi invalidov, svetovanje in izobraževanje, programi za družine, program aktivnega preživljanja prostega časa, dejavnost Sončka, Gorenjskega društva za CP. Proizvodno delo v varstveno delovnem centru poteka v treh delavnicah, glavna izdelka pa sta novoletne voščilnice in volnene lutke.Kratka predstavitev DM drogerie markt

DM drogerie markt sodi med največje drogeriste v srednji in vzhodni Evropi. Prva podružnica je bila odprta leta 1973 v Nemčiji. Danes je dm s preko 2.500 poslovalnicami zastopan v 11 državah v Evropi. Trenutno je v centrali v Ljubljani, distribucijskem centru in poslovalnicah zaposlenih preko 460 sodelavcev. V celotnem koncernu pa dm nudi varno delovno mesto več kot 39.000 zaposlenim. Ponudba dm obsega aktualne drogerijske izdelke s področij:
  • lepota in zdravje,
  • dojenček,
  • fotografija
  • in gospodinjstvo.

Obširno ponudbo zaokoroža dodatna ponudba, kot so hrana za male živali, tekstil in sezonski program. Raznoliko ponudbo dopolnjuje 21 lastnih blagovnih znamk pod imenom moja znamka. DM drogerie markt namenja poseben poudarek ponudbi naravne kozmetike in zdrave prehrane.

Dodatne informacije na spletni strani www.dm-drogeriemarkt.si/si_homepage/Kontaktna oseba:
Jana Pintar
Vodja enote Varstveno delovnega centra Sonček Kranj
Bleiweisova cesta 30, 4000 Kranj
Mobitel: 031 390 226
E-pošta: kranj@soncek.org
2020 2021 2022
julij avgust september
p t s č p s n
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
 
E-trgovina
Najbolj brano
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 
 
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin.
Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke