T:  01 534 06 67  |  Ezveza@soncek.org  |  Kontakt
de
en
sl
Velikost besedila:  
 
 

Naročite se na e-novice

Ljubljana, 3. 6. 2014

Zaposleni drogerie markt kot prostovoljci pomagajo Sončku


Podjetje dm drogerie markt d.o.o. se je odzvalo povabilu k prostovoljnem delu in se odločilo za pomoč Sončku - Zvezi društev za cerebralno paralizo Slovenije. V okviru prostovoljne akcije bodo s svojimi zaposlenimi pomagali polepšati prostore Sončkove stanovanjske skupine v Kopru in prostore v Varstveno delovnem centru Sonček Koper. Deset njihovih zaposlenih bo sodelovalo pri beljenju prostorov v Sončkovi stanovanjski skupni v Kopru (Glagoljaška ulica 1c), sedem pa jih bo sodelovalo pri čiščenju in urejanju prostorov v VDC Sonček Koper (Beblerjeva 8). Na obeh lokacijah bo akcija izvedena v petek, 06.06.2014. Pričela pa se bo ob 9 uri.

Zveza Sonček je neprofitna, nevladna in nepolitična nacionalna invalidska organizacija, ki deluje že od leta 1983. Nastala je z združitvijo Mariborskega in Gorenjskega društva za cerebralno paralizo. Kot prvotno starševska organizacija se je v 31 letih delovanja razvila v strokovno organizacijo, ki deluje na področju invalidskega varstva in izvaja storitve namenjene tako osebam z invalidnostjo, strokovni javnosti kot tudi staršem otrok s posebnimi potrebami in njihovim svojcem. Vanjo se združuje petnajst regijskih društev za cerebralno paralizo, Društvo za pomoč prezgodaj rojenim otrokom ter Športno društvo cerebralne paralize »Žarek«.

Zaradi njenega nepridobitno naravnanega poslovanja je odvisna od prostovoljcev, donacij in dela članov. Zaposlenim iz podjetja dm drogerie markt je hvaležna za njihovo prostovoljno delo, s katerim ji izkazujejo podporo pri njenem prizadevanju in želji po nudenju kar čimbolj prijetnega in sproščujočega okolja za njene uporabnike. Z opravljenim delom bodo zaposleni dm drogerie markt pomagali k lepši in bolj urejeni podobi obeh enot.Kratka predstavitev Stanovanjske skupine Koper

Sončkova stanovanjska skupina v Kopru je bila odprta v letu 2003. V njej so »svoj dom« našli štirje mladostniki, ki zaradi svoje telesne in duševne prizadetosti potrebujejo strokovno pomoč, vodenje in varstvo ter osebno pomoč in nego.  S takšno obliko bivanja Zveza Sonček  nadomešča funkcijo doma ali lastne družine. V stanovanjski skupini stanovalci udejanjajo pravico do izbire lastnega življenjskega stila, zasebnosti, odločanja in upravljanja z lastnim življenjem ter s tem možnosti večanja vpliva na lastno življenje. Program zajema: fizično nego in pomoč ter osebno asistenco, pomoč pri organiziranju prostega časa, usposabljanje za samostojno življenje in voden trening praktičnih življenjskih in socialnih veščin. Zveza Sonček izvaja program bivanja za odrasle osebe s cerebralno paralizo in drugimi invalidnostmi v stanovanjskih skupinah že vrsto let. Socialno varstveno storitev institucionalnega varstva za odrasle osebe s statusom invalida (kot del javne službe) pa izvaja od leta 1998, ko so bile podeljene prve koncesije.


Kratka predstavitev Centra Sonček Koper

Varstveno delovni center Sonček je v začetku 90 let prejšnjega stoletja svoje delovanje pričel v prostorih KS Hrvatini. Nato je bil prestavljen v prostore Centra Sonček Elerji. Leta 2002 pa je svoje prostore dobil na zdajšnji lokaciji na Markovcu v Kopru. Danes je v centru pod posebnimi pogoji zaposlenih dvanajst mladostnikov z invalidnostmi. Uporabniki se vključujejo v program zaposlitev pod posebnimi pogoji po svojih zmožnostih od treh do sedem ur dnevno. Ob tem Center nudi tudi naslednje storitve: prevozi invalidov, svetovanje in izobraževanje, programi za družine, program aktivnega preživljanja prostega časa ter dejavnost Sončka, Obalnega društva za CP.


Kratka predstavitev projekta Dan za nasmeh

V podjetju dm drogerie markt so septembra 2013 začeli z internim dobrodelnim projektom Dan za nasmeh, v sklopu katerega lahko zaposleni en delovni dan namenijo prostovoljnemu delu v različnih organizacijah po Sloveniji. Zaposleni imajo možnost, da se udeležijo skupinske delovne akcije ali pa si organizacijo poiščejo sami.

Ker je bil odziv na akcijo s strani zaposlenih velik, tudi letos pomagajo in delijo nasmehe v različnih neprofitnih organizacijah, ki delujejo v dobrobit otrok, najstnikov, invalidov, starejših ter štirinožnih kosmatincev. Do sedaj so pomagali že v 14 društvih, zavodih in organizacijah. Pomagali so pleskati, barvati, počistiti prostore, urediti okolico, zasaditi cvetlice in drevje, popestriti dan otrokom, invalidom, bolnim, starejšim ter podeliti čim več nasmehov.

Več kot 250 dm-ovih prostovoljcev je že dokazalo, da prostovoljstvo lahko postane zadovoljstvo. Namen te akcije je, da poleg same donacije organizacijam, zaposleni tudi pomagajo pri obnovi, ureditvi in na ta način še bolj spoznajo organizacijo, njene stanovalce, se z njimi družijo in jim poskušajo polepšati dan. Pomoč drugim je navsezadnje čudovita izkušnja, ki nas obogati, nas še dodatno poveže s sodelavci, prijatelji in je tudi spodbuda za nadaljnja prizadevanja.


Dodatne informacije na spletni strani www.dm-drogeriemarkt.si/si_homepage/


Kontaktna oseba:

Nataša Tumpič
Vodja Stanovanjske skupine Sonček Koper
Glagoljaška 1c, 6000 Koper
Mobilni telefon: 041 476 164
E-pošta: bs-koper@soncek.org 

Sveto Bešlin
Vodja enote VDC Sonček Koper
Beblerjeva 8, 6000 Koper
Mobilni telefon: 031 690 484
E-pošta: vdc.koper@soncek.org
2020 2021 2022
p t s č p s n
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
 
E-trgovina
Najbolj brano
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 
 
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin.
Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke