T:  01 534 06 67  |  Ezveza@soncek.org  |  Kontakt
de
en
sl
Velikost besedila:  
 
 

Naročite se na e-novice

Ljubljana, 1. 10. 2011

Zaposleni UPS-a so kot prostovoljci pomagali v Sončkovem Centru Vrtiče

 
LJUBLJANA, 1. oktober 2011 – Podjetje UPS (NYSE: UPS) se je tudi v Sloveniji ponovno odzvalo globalnemu povabilu o prostovoljnem delu in se odločilo za pomoč Sončku - Zvezi društev za celebralno paralizo Slovenije.

Ker je mesec oktober pri UPS-u posebej posvečen prostovoljnemu delu, so se njegovi zaposleni tudi v Sloveniji pridružili prostovoljcem po vsem svetu in pomagali na Sončkovemu Centru Vrtiče, ki je namenjen obnovitveni rehabilitaciji, terapevtskemu jahanju, preživljanju aktivnih počitnic in opravljanju kmečkih opravil za otroke, mladostnike in odrasle. Zaposleni UPS-a so v Centru preživeli delovni dan, kjer so pomagali pri opravljanju jesenskih kmečkih opravil.

Goran Travner, direktor UPS Adria (S) Ekspres je dejal: »Prostovoljno delo je za podjetje UPS zelo pomemben element, saj nagovarja naše zaposlene kot tudi širšo družbo. Z delom v Sončkovem centru smo se preko pomoči drugim  povezali tudi zaposleni UPS-a. Imeli smo že zelo lepo izkušnjo s prostovoljnim delom v Sončkovem Centru Eleriji na Slovenski obali v lanskem letu, tako da je bila ponovna odločitev za pomoč tej organizaciji enostavna.«

Jože Primožič, direktor Zveze Sonček je ob tej priložnosti dejal: «Hvaležni smo zaposlenim iz podjetja UPS za njihovo prostovoljno delo v Centru Vrtiče. S tem so nam izkazali podporo v našem prizadevanju in želji po nudenju kar čimbolj prijetnega in sproščujočega okolja za naše varovance. Pomagali so k lepši in bolj urejeni podobi Centra. Naša organizacija je odvisna od prostovoljcev, donacij in dela naših članov, s čimer lahko zagotavljamo večjo družbeno vključenost  oseb z invalidnostmi. «

V letu 2010 so UPS -ovi zaposleni in njihovi družinski člani več kot 1,2 milijona ur delali kot prostovoljci in je skupen znesek donacij dosegel 97, 1 milijon dolarjev.

Čeprav podjetje UPS zaposlene po vsem svetu spodbuja, da so aktivni prostovoljci skozi vse leto, so še posebej nagovorjeni k prostovoljnim akcijam meseca oktobra, ki je mesec prostovoljstva. Glavna želja UPS-.a je, da zaposleni namenijo svoj čas, talente in energijo za ljudi in dobrodelne organizacije v lokalnih skupnostih. Tudi v Sloveniji se pri UPS-u že več let odločajo za pomoč bližnjim; delovali so pri Bolnišnici Golnik, Sončkovem Centru v Elerjih, pri akciji Očistimo Slovenijo, v Kranjskih Vrtcih in drugih organizacijah.

# # #
UPS (NYSE:UPS) je vodilno globalno podjetje na področju logistike. Ponuja širok razpon rešitev vključno s transportom paketov in tovora, poenostavitvijo mednarodne trgovine ter uporabo napredne tehnologije z namenom učinkovitejšega vodenja posla. UPS ima sedež v Atlanti, ZDA. Pokriva 220 držav in teritorijev po svetu. Podjetje lahko najdete na spletnem naslovu www.ups.com, njihov korporativni blog pa na www.blog.ups.com. Če želite prejemati UPS novice direktno, obiščite www.pressroom.ups.com.


Kontaktna oseba:

Tomi Špilak, odnosi z javnostmi
Zveza Sonček
Telefon: 01 534 06 67
E-pošta: tomi.spilak@soncek.org
2023 2024 2025
avgust september oktober
p t s č p s n
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6
 
E-trgovina
Najbolj brano
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 
 
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin.
Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke