T:  01 534 06 67  |  Ezveza@soncek.org  |  Kontakt
de
en
sl
Velikost besedila:  
 
 

Naročite se na e-novice

Ljubljana, 17. 7. 2015

Zveza Sonček zaključila obnovo filtrirno dezinfekcijske tehnike bazena v Centru Sonček Vrtiče


Zveza Sonček vsako leto organizira aktivne spomladanske, poletne, jesenske in zimske inkluzivne počitnice, namenjene vsem otrokom in mladostnikom (z invalidnostmi in brez njih) ter odraslim z različnimi invalidnostmi. S programom udeležencem ponuja možnost aktivnega preživljanja prostega časa, druženje s sovrstniki in pridobivanje novih izkušenj v različnih okoljih. Enotedensko počitnikovanje otrok s posebnimi potrebami pa omogoča tudi razbremenitev družin oziroma njihovih staršev. Pretežni del počitniških programov poteka v Centru Sonček Vrtiče in Centru Sonček Elerji. V zadnjih letih pa Zveza Sonček z ostalimi ponudniki počitniški programov soorganizira ali pa sodeluje pri vključevanju otrok v inkluzivne počitniške programe drugih izvajalcev letovanj. V tem primeru zagotavlja tudi spremljevalce za otroke s posebnimi potrebami, ki zaradi svoje oviranosti potrebujejo dodatno pomoč. S skupnim letovanjem otrok brez invalidnosti z otroci s posebnimi potrebami omogočamo večjo socialno vključenost in sledimo ciljem inkluzije.

Vse, ki svoj počitniški čas preživljajo v Centru Sonček Vrtiče ali Centru Sonček Elerji, pa zaposleni Zveze Sonček animirajo z izvajanjem športnih aktivnosti, taborništva, umetniških delavnic, izleti v bližnjo okolico ter z organizacijo družabnih večerov. Del poletnih aktivnosti pa se odvija tudi v tamkajšnjem bazenu. Zaradi tega je za Zvezo Sonček in udeležence poletnih inkluzivnih počitnic zelo pomembno, da je Zvezi Sonček pred letošnjo sezono v Centru Sonček Vrtiče uspelo obnoviti filtrirno dezinfekcijsko tehniko tamkajšnjega bazena. Strošek celotne investicije je znašal 12.669,70 eur. Tega stroška pa Zveza Sonček nebi zmogla pokriti brez pomoči donatorjev.

Za njihovo pomoč se jim bo zahvalila na uradnem odprtju obnovljene čistilno dezinfekcijske bazenske tehnike. Krajši slovesni dogodek bo v Centru Sonček Vrtiče Zveza Sonček organizirala v četrtek, 23.07.2015 s pričetkom ob 11 uri.Na kratko o Zvezi Sonček:

Zveza Sonček je neprofitna, nevladna in nepolitična nacionalna invalidska organizacija, ki deluje že od leta 1983. Nastala je z združitvijo Mariborskega in Gorenjskega društva za cerebralno paralizo. Kot prvotno starševska organizacija se je v dobrih 30 letih delovanja razvila v strokovno organizacijo, ki deluje na področju invalidskega varstva in izvaja storitve namenjene tako osebam z invalidnostjo, strokovni javnosti kot tudi staršem otrok s posebnimi potrebami in njihovim svojcem. Vanjo se združuje petnajst regijskih društev za cerebralno paralizo, Društvo za pomoč prezgodaj rojenim otrokom ter Športno društvo cerebralne paralize. Zveza Sonček se neposredno vključuje tudi v Mednarodno združenje za osebe s cerebralno paralizo ICPS in Evropsko združenje servisov za osebe z invalidnostjo EASPD. 


Kontaktna oseba:

Iztok Suhadolnik
Direktor Zveze Sonček
Kamniška 25, 1000 Ljubljana
Mobitel: 041 361 998
E-pošta: zveza@soncek.org
2020 2021 2022
p t s č p s n
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
 
E-trgovina
Najbolj brano
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 
 
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin.
Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke