T:  01 534 06 67  |  Ezveza@soncek.org  |  Kontakt
de
en
sl
Velikost besedila:  
 
 

Naročite se na e-novice

 

Bownova terapija


Bownova terapija se imenuje po njenem ustanovitelju Thomasu Bowenu. Značilnost te manualne tehnike  je, da je zelo nežna in ne boleča a hkrati zelo učinkovita metoda sproščanja mišic in njihovih ovojnic (fascij).

Bistvo terapije so Bownove poteze, ki jih terapevt izvaja na točno določenih živčno-mišičnih točkah. Z nežnimi potezami se spodbudi telesno sposobnost za samoregulacijo / samozdravljenje, saj se spodbudi delovanje parasimpatičnega živčevja (ki je močno aktivno med spanjem, takrat ko se telo regenerira). Posledica tega delovanja je, da smo med samo terapijo in po njej običajno prijetno utrujeni, sproščeni ali zaspani. Poleg tega opazimo hitro in globoko sprostitev mišic, izboljšano gibljivost sklepov ter omilitev bolečin in oteklin (zlasti v akutni fazi-npr; zvin gležnja). Z zmanjšano napetostjo v tkivih se izboljša cirkulacija tako limfnega kot krvnega obtoka, kar omogoči telesu hitrejše okrevanje (npr. po operaciji). Prav tako se zmanjša napetost na živčne ovojnice, kar lahko onemogoči poslabšanje in napredovanje živčno-mišičnih težav, kot so; mravljinčenje v okončinah, bolečine,..  

Med posameznimi potezami, so 2-5min odmori, zato da telo integrira dražljaje/poteze in se nanje odzove v tolikšni meri kot je v danem trenutku sposobno. Sicer se telo odziva na terapijo še 2-4 dni, zato jo je priporočljivo izvajati v 5-7 dnevnih intervalih. 

Bownova terapija je podporna oblika zdravljenja in je priporočljiva za vse, ki imajo težave v sklepih, kosteh, mišicah.. Primerna je za splošno telesno sprostitev, saj blagodejno vpliva na celotno telo. Izkazalo se je, da je terapija učinkovita v mnogih primerih, ko druge terapije niso.  Primerna je v vseh življenjskih obdobjih in je zaradi nežnega pristopa varna terapija.Več o bownovi terapiji preberite na:
http://www.bownovaterapija.com/vsebina.htm 
2022 2023 2024
p t s č p s n
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
 
E-trgovina
Najbolj brano
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 
 
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin.
Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke