T:  01 534 06 67  |  Ezveza@soncek.org  |  Kontakt
de
en
sl
Velikost besedila:  
 
 

Naročite se na e-novice

 

Metoda Feldenkrais


Metodo Feldenkrais je razvil dr. Moshe Feldenkrais (1904 – 1984) – doktor fizike, znanstvenik in atlet. Dr. Feldenkrais  je pri razvijanju metode izhajal iz predpostavke, da človekovo telo potrebuje temeljito prevzgojo. Da bi si zagotovili biološko in socialno preživetje smo namreč skozi življenje privzeli določene vzorce gibanja in obnašanja; le - ti so globoko zakoreninjeni v živčnem sistemu in pogosto postanejo nefunkcionalni in neuporabni. Posledica so moteni vzorci dihanja, omejena gibčnost sklepov in neprožna hrbtenica.

Metoda Feldenkrais telo osvobaja privajenih vzorcev in omogoča nov način gibanja, mišljenja in samozavedanja. Rezultati vadbe takoj vplivajo na izboljšanje drže, gibljivosti, koordinacije, samopodobe, zmanjšajo se bolečine in popustijo napetosti v mišicah. Metoda se izvaja skupinsko ali skozi individualno obravnavo.

Tehnika, ki temelji na poglobljenem znanju biomehanike, nevrologije, razvojne motorike, psihologije, pedagogike..., deluje na centralni živčni sistem, kjer se neustrezni vzorci spremenijo v bolj primerne. Zaradi izboljšanja gibljivosti, ravnotežja, koordinacije, senzitivnosti, ta metoda pomaga k polnemu življenju, ki postane bolj učinkovito in udobno.

Tehnika se uporablja tako pri mladih kot starejših ljudeh, pri gibalno oviranih in fizično zdravih, kot preventiva in kurativa. Metoda Feldenkrais se je izkazala tudi kot učinkovita pomoč ljudem z multiplo sklerozo, cerebralno paralizo in po možganski kapi.Več o metodi preberite na:
www.feldenkrais.si

Povezave na tuje spletne strani:

www.feldenkrais.at
www.feldenkrais-wien.at
www.feldenkrais.de
www.feldenkrais.ch
www.feldenkrais.com
www.eurotab.org
www.feldenkrais-method.org
2022 2023 2024
avgust september oktober
p t s č p s n
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1
 
E-trgovina
Najbolj brano
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 
 
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin.
Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke