T:  01 534 06 67  |  Ezveza@soncek.org  |  Kontakt
de
en
sl
Velikost besedila:  
 
 

Naročite se na e-novice

Arhiv društvenih novic

 
<< < 1 2 3 4 5 ... 10 ... 15 ... 20 ... 25 ... 30 ... 32 > >>
 

Kostanjev piknik Društva Sonček Posavje

07.10.2022 | Društvo Sonček za cerebralno paralizo Posavje
Ob svetovnem dnevu cerebralne paralize je Društvo Sonček Posavje v sodelovanju z Društvom ljubiteljev motorjev Matija Gubec po dveh letih premora zaradi covida-19 na športnem igrišču v Spodnjem Starem Gradu organiziralo tradicionalni kostanjev piknik. Zbrane je najprej nagovorila predsednica društva Nataša Solomun, nato pa je Viktorija Hruševar prebrala poslanico Zveze Sonček.
več >
 

Želimo si še bolj vključujočo družbo

07.10.2022 | Društvo Sonček za cerebralno paralizo Posavje
Uporabniki in zaposleni VCD Sonček Krško, člani društva Sonček Posavje, učenci in učiteljici OŠ Mihajla Rostoharja so se na Svetovni dan cerebralne paralize, 6. oktobra 2022, skupaj sprehodili po ulicah ter v zelenih majicah in z baloni zbujali zanimanje mimoidočih. Eden pomembnejših ciljev tega opomnika je spodbujanje skupnosti, da bi bila do ljudi s cerebralno paralizo in drugimi oviranostmi bolj vključujoča.
več >
 

Bušeča vas je zaživela s posavskimi Sončki

06.10.2022 | Društvo Sonček za cerebralno paralizo Posavje
V avgustu in septembru sta pod okriljem Društva Sončka Posavje v Bušeči vasi potekali  zdravstveni terapevtski koloniji (tretja in peta ZTK v okviru posavskega društva). Na obeh so bili otroci in mladostniki sami, brez staršev, a s spremljevalci. V Centru aktivnosti invalidnih oseb Sonček Bušeča vas (https://www.soncek-busecavas.si/) je teden v naravi minil kot blisk.
več >
 

Inkluzijski pohod na Bohor

05.10.2022 | Društvo Sonček za cerebralno paralizo Posavje
Člani društva Sonček Posavje smo se 24. septembra udeležili inkluzijskega pohoda v okviru akcije Gibalno ovirani gore osvajajo (GOGO 2022). Zveza Sonček je namreč že tretje leto partner te akcije. Naš cilj je bil Bohor. Na izhodišču se nas je zbralo kar 140 navdušenih pohodnikov, med njimi kar sedemdeset iz Sončka Posavje.
več >
 

Sončkova samostojna kolonija na Pašmanu

17.09.2022 | Društvo Sonček za cerebralno paralizo Posavje
Društvo Sonček Posavje je konec letošnjega avgusta organiziralo že četrto zdravstveno terapevtsko kolonijo oziroma samostojno obnovitveno rehabilitacijo, ki je tokrat potekala na Pašmanu. Na Pašmanu smo imeli dovolj časa za terapevtske programe (nevrofizioterapijo, masažo celega telesa, refleksoterapijo itd.) in za aktivno preživljanje prostega časa (vožnje s tubo, banano, vodnim skuterjem, gumenjakom, supanje, plavanje v morju, potapljanje, vožnje z barko, igre  v vodi, druženje, sprostitvene aktivnosti itd.).

več >
 

Gibanje je življenje

15.09.2022 | Društvo Sonček za cerebralno paralizo Posavje
Člani Društva Sonček Posavje smo se v soboto, 10. septembra, udeležili organiziranega pohoda in Planinec GOGO - GIBALNO OVIRANI GORE OSVAJAJO. Skupaj smo se odpravili na prijeten pohod iz Leskovca in se odpravili do Krvavega kamna do doma na Miklavžu, se posladkali z rogljički in čajem, nato se vrnili nazaj in se odpravili do Planinskega doma pri Gospodični, kjer smo bili zelo lepo postreženi in malo smo poklepetali, se družili in navezovali nova prijateljstva.
več >
 

Poletje v Sončku Posavje

10.09.2022 | Društvo Sonček za cerebralno paralizo Posavje
V avgustu je pod okriljem Društva Sončka Posavje v Bušeči vasi potekala že tretja zdravstveno terapevtska kolonija v letošnjem poletju. Otroci so bili tokrat sami, brez staršev, a s spremljevalci. V Centru aktivnosti invalidnih oseb Sonček Bušeča vas (https://www.soncek-busecavas.si/) je teden v naravi minil kot blisk.
več >
 

Poletje ob bazenu

05.09.2022 | Društvo Sonček za cerebralno paralizo Posavje
Društvo Sonček Posavje je tudi to poletje omogočilo počitniško varstvo ob bazenu v Brestanici, tako da so bili starši otrok s cerebralno paralizo in drugimi motnjami v razvoju je vsaj delno razbremenjeni. Veselje vseh navzočih nas je prepričalo, da je bila naša odločitev pravilna.
več >
 

Sončki na bazenu v Brestanici

05.08.2022 | Društvo Sonček za cerebralno paralizo Posavje
Društvo Sonček Posavje je tudi letos v poletnih mesecih v sklopu svojega programa pričelo z izvajanjem počitniškega varstva. Namen programa je predvsem, da se z varstvom delno razbremenijo tudi starši otrok s cerebralno paralizo in ostalimi motnjami v razvoju, hkrati pa poskušamo, da bi vsi člani na bazenu čim bolj uživali, se z druženjem  spoznavali z novimi člani, skozi igro in raznimi vodnimi aktivnostmi pa vsaj delno pozabili na svoje težave.
več >
 

Zdravstveno terapevtska kolonija na Pašmanu

15.07.2022 | Društvo Sonček za cerebralno paralizo Posavje
Društvo Sonček Posavje je tudi letos konec junija na otoku Pašman na Hrvaškem organiziralo zdravstveno terapevtsko kolonijo. Program zajema razbremenitev družin vsakodnevnih skrbi in jim omogoča, da se posvetijo sebi in svojemu otroku z motnjami v razvoju, vzpostaviti dobro interekcijo in komunikacijo med terapevti in družino, navezati prijateljske, trajne stike med družinami, integracija in inkluzija otrok z motnjami v razvoju, okrepitev zdravja, učenje rekreativnih in sprostitvenih dejavnosti.
več >
<< < 1 2 3 4 5 ... 10 ... 15 ... 20 ... 25 ... 30 ... 32 > >>

 

2022 2023 2024
januar februar marec
p t s č p s n
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 1 2 3 4 5
 
E-trgovina
Najbolj brano
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 
 
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin.
Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke