T:  01 534 06 67  |  Ezveza@soncek.org  |  Kontakt
de
en
sl
Velikost besedila:  
 
 

Naročite se na e-novice

Arhiv društvenih novic

 
<< < 1 2 3 4 5 ... 10 ... 15 ... 20 ... 25 ... 30 ... 32 > >>
 

Pustni torek

27.02.2023 | Anton Hruševar
Na pustni torek, tj. 21. februarja, je Društvo Sonček Posavje organiziralo pustno rajanje za starejše in za mlajše člane društva. Pisano pustno popoldne nam je s čarovniškimi triki popestril čarodej Branko Kavšek, glasbena točka pa je pustne šeme spodbudila, da so v Centru Sonček Krško zaplesali vsi – tisti, ki uporabljajo vozičke, in tudi tisti, ki jih ne.
več >
 

Posavski Sončki smo tudi letos zimovali v Kranjski Gori

24.02.2023 | Anton Hruševar
Letošnja zima je bila vnovič radodarna s snegom, zato je Društvo Sonček Posavje vnovič organiziralo in izvedlo t. i. obnovitveno rehabilitacijo, ki je med 22. in 28. januarjem 2023 potekala v Kranjski Gori. V času terapevtske kolonije smo vsaki dan izvajali smučanje z prilagojenimi smučmi, terapije v vodi Halewick, fizioterapije in kinezio terapije.
več >
 

Božiček na obisku

19.12.2022 | Društvo Sonček za cerebralno paralizo Posavje
Društvo Sonček Posavje je tudi v letošnjem decembru, kar je pravzaprav že tradicija, poskrbelo, da je med nas prišel božiček in obdaroval naše člane. V res velikem številu smo se zbrali v Gostišču Senica na Senovem, kjer so nas otroci iz Osnovne šole Koprivnica razveselili z igrico »Mali Mišek« (zahvaljujemo se Božidarju Bračunu, ker je nastopajoče pripeljal v našo sredino).
več >
 

Delavnice Posavskih Sončkov praznično obarvane

08.12.2022 | Društvo Sonček za cerebralno paralizo Posavje
Društvo Sonček Posavje je še v predprazničnem času, tj. v oktobru in v novembru, – seveda poleg vseh preostalih aktivnosti – izvedlo nekaj dejavnosti, ki so bile tudi kulinarično obarvane. V oktobru je v prostorih Centra Sonček Krško v dopoldanskem času potekala kulinarična delavnico, kjer smo ustvarjali same dobrote.
več >
 

Kostanjev piknik Društva Sonček Posavje

07.10.2022 | Društvo Sonček za cerebralno paralizo Posavje
Ob svetovnem dnevu cerebralne paralize je Društvo Sonček Posavje v sodelovanju z Društvom ljubiteljev motorjev Matija Gubec po dveh letih premora zaradi covida-19 na športnem igrišču v Spodnjem Starem Gradu organiziralo tradicionalni kostanjev piknik. Zbrane je najprej nagovorila predsednica društva Nataša Solomun, nato pa je Viktorija Hruševar prebrala poslanico Zveze Sonček.
več >
 

Želimo si še bolj vključujočo družbo

07.10.2022 | Društvo Sonček za cerebralno paralizo Posavje
Uporabniki in zaposleni VCD Sonček Krško, člani društva Sonček Posavje, učenci in učiteljici OŠ Mihajla Rostoharja so se na Svetovni dan cerebralne paralize, 6. oktobra 2022, skupaj sprehodili po ulicah ter v zelenih majicah in z baloni zbujali zanimanje mimoidočih. Eden pomembnejših ciljev tega opomnika je spodbujanje skupnosti, da bi bila do ljudi s cerebralno paralizo in drugimi oviranostmi bolj vključujoča.
več >
 

Bušeča vas je zaživela s posavskimi Sončki

06.10.2022 | Društvo Sonček za cerebralno paralizo Posavje
V avgustu in septembru sta pod okriljem Društva Sončka Posavje v Bušeči vasi potekali  zdravstveni terapevtski koloniji (tretja in peta ZTK v okviru posavskega društva). Na obeh so bili otroci in mladostniki sami, brez staršev, a s spremljevalci. V Centru aktivnosti invalidnih oseb Sonček Bušeča vas (https://www.soncek-busecavas.si/) je teden v naravi minil kot blisk.
več >
 

Inkluzijski pohod na Bohor

05.10.2022 | Društvo Sonček za cerebralno paralizo Posavje
Člani društva Sonček Posavje smo se 24. septembra udeležili inkluzijskega pohoda v okviru akcije Gibalno ovirani gore osvajajo (GOGO 2022). Zveza Sonček je namreč že tretje leto partner te akcije. Naš cilj je bil Bohor. Na izhodišču se nas je zbralo kar 140 navdušenih pohodnikov, med njimi kar sedemdeset iz Sončka Posavje.
več >
 

Sončkova samostojna kolonija na Pašmanu

17.09.2022 | Društvo Sonček za cerebralno paralizo Posavje
Društvo Sonček Posavje je konec letošnjega avgusta organiziralo že četrto zdravstveno terapevtsko kolonijo oziroma samostojno obnovitveno rehabilitacijo, ki je tokrat potekala na Pašmanu. Na Pašmanu smo imeli dovolj časa za terapevtske programe (nevrofizioterapijo, masažo celega telesa, refleksoterapijo itd.) in za aktivno preživljanje prostega časa (vožnje s tubo, banano, vodnim skuterjem, gumenjakom, supanje, plavanje v morju, potapljanje, vožnje z barko, igre  v vodi, druženje, sprostitvene aktivnosti itd.).

več >
 

Gibanje je življenje

15.09.2022 | Društvo Sonček za cerebralno paralizo Posavje
Člani Društva Sonček Posavje smo se v soboto, 10. septembra, udeležili organiziranega pohoda in Planinec GOGO - GIBALNO OVIRANI GORE OSVAJAJO. Skupaj smo se odpravili na prijeten pohod iz Leskovca in se odpravili do Krvavega kamna do doma na Miklavžu, se posladkali z rogljički in čajem, nato se vrnili nazaj in se odpravili do Planinskega doma pri Gospodični, kjer smo bili zelo lepo postreženi in malo smo poklepetali, se družili in navezovali nova prijateljstva.
več >
<< < 1 2 3 4 5 ... 10 ... 15 ... 20 ... 25 ... 30 ... 32 > >>

 

2022 2023 2024
maj junij julij
p t s č p s n
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
 
E-trgovina
Najbolj brano
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 
 
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin.
Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke