T:  01 534 06 67  |  Ezveza@soncek.org  |  Kontakt
de
en
sl
Velikost besedila:  
Nahajate se tukaj:  
 
 

Naročite se na e-novice

 

Najmlajši Sončki v Bušeči vasi


12.09.2023 | Društvo Sonček za cerebralno paralizo Posavje
 

Društvo Sonček Posavje je tudi letos od 7. do 12. avgusta v Bušeči vasi izvedlo zdravstvenoterapevtsko kolonijo za mlajše člane. Potekala je v Sončkovem centru aktivnosti invalidnih oseb, v katerem je lastnik Marjan Dornik ustvaril prilagojene prostore za ljudi z ovirami ali posebnimi potrebami. Center leži v prijetnem vaškem okolju in ima lasten naravni izvir.

Glavni namen zdravstvenoterapevtske kolonije sta izvajanje terapij in vključevanje članov v širše okolje. V času kolonije, ki sta jo pripravili in vodili Mateja Kus (vodja kolonije) in Nataša Solomun (predsednica Društva Sonček Posavje), je bilo zares dovolj aktivnosti, prilagojenih različnim potrebam udeležencev.

Vse dni so se vrstile terapije: različne vrste masaž (izvajal jih je Denis Batalić), glasbene terapije (Maruša Juvanc), zvočne terapije (Vesna Simonič). Zaradi preteklih poplav so se udeleženci odpravili v Terme Čatež, saj voda že sama pomeni posebno terapijo. Iz Zavoda Pegaz so pripeljali konja, da so se udeleženci pobližje spoznali z njima, za popestritev pa so jih zapeljali tudi s kočijo.

Ves teden so potekale različne delavnice, udeleženci so hodili na sprehode, kuharici Martini Kus pomagali pri kuhanju, z uporabo vlečnih vrvi so se odpravili tudi na krajši pohod po okoliškem hribčku. Udeleženih je bilo 11 otrok s posebnimi potrebami in osem prostovoljcev, ki so zelo pomemben dejavnik pri izvajanju kolonij. Vsak je skrbel za enega udeleženca, vendar so si na koncu vsi pomagali med sabo. Ustvarila se je prava mala skupnost, hkrati pa so se stkala nova prijateljstva in spletle srčne vezi.   


Anton Hruševar, podpredsednik Društva Sonček Posavje

< nazaj
2022 2023 2024
avgust september oktober
p t s č p s n
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1
 
E-trgovina
Najbolj brano
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 
 
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin.
Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke