T:  01 534 06 67  |  Ezveza@soncek.org  |  Kontakt
de
en
sl
Velikost besedila:  
 
 

Naročite se na e-novice

 

Svetovanje in šola za starše


Zveza Sonček izvaja aktivnosti na področju podpore družine z vsebinami in dejavnostmi namenjene družinam vseh oblik v specifičnih življenjskih situacijah.

Vrsto aktivnosti na temo razvijanja odzivnega in senzibilnega starševstva izvajamo že več let samostojno ali v povezavi društvo– zveza, saj potrebo po delu s starši in podporo družini zaznavajo in pričakujejo tako starši kot strokovni delavci, ki prihajajo v stik z družinami otrok s posebnimi potrebami. Aktivnosti staršem ponujajo informacije za ravnanje z otrokom, učijo čim večje normalizacije in pomena razbremenitve znotraj družine in v odnosu do zunanjega okolja. Na osnovi dosedanjega dela z družinami se kaže nujnost zgodnjih informacij in podpore družini ob soočanju z drugačnostjo pri njihovem otroku ter s spremembami v razvoju otroka, mladostnika in odrasle osebe z invalidnostjo. Staršem želimo zagotoviti usposabljanje za odgovorno in zavestno starševstvo ter aktivno reševanje problemov, družinam pa omogočiti izobraževanje za boljšo komunikacijo in medsebojne odnose ter podporo integriteti posameznih članov družine.

Aktivnosti izvajamo z zagotavljanjem pogojev in pomoči pri neformalnem druženju, z organiziranjem skupin za samopomoč, informiranjem in svetovanjem (osebno, telefonsko, prek virtualnega centra o cerebralni paralizi, predavanja ipd.) o pravicah ter vzpostavljanju kontaktov s pristojnimi inštitucijami ter različnimi oblikami usposabljanja in izobraževanja (pogovori, predavanja, šole za starše, različne delavnice …) ter nudenjem pomoči družinam v specifičnih življenjskih situacijah. Te so prav pri starših otrok s posebnimi potrebami še zlasti na preizkusu zaradi raznolikih težav, s katerimi se ti srečujejo, ker v sistemskih oblikah pomoči v okviru zdravstva, starševskega varstva, socialnega varstva in šolstva, nimajo zadostne podpore, razumevanja in dejanske pomoči.

e svetovanje@soncek.org

 

2022 2023 2024
november december januar
p t s č p s n
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
 
E-trgovina
Najbolj brano
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 
 
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin.
Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke