T:  01 534 06 67  |  Ezveza@soncek.org  |  Kontakt
de
en
sl
Velikost besedila:  
Nahajate se tukaj:  
 
 

Naročite se na e-novice

 

35 let Zveze Sonček


Sonček – Zveza društev za cerebralno paralizo Slovenije so.p. je leta 2018 praznovala 35 let delovanja. Prireditev ob jubileju je potekala v petek, 7. decembra ob 18. uri v Centru kulture Španski borci v Ljubljani. Častni pokrovitelj in slavnostni govornik je bil predsednik Vlade Republike Slovenije Marjan Šarec.

Prireditev je bila namenjena pregledu zgodovinskih prelomnic in podelitvi priznanj ter zlatih znakov. Pomembnosti delovanja Zveze in lepega jubileja se zaveda tudi predsednik Vlade RS Marjan Šarec, ki je ob tej priložnosti pred polno dvorano povedal:

»Včasih politiki ne storimo vedno dovolj. A najmanj stori tisti, ki nič ne naredi. Pravijo, da zdrav človek ne razume bolnega in to velikokrat drži. A naša družba temelji na solidarnosti, na javnih dobrinah, na tem, da smo drug drugemu ljudje. In če to drži, moramo drug drugega razumeti. Poskusiti se moramo vživeti v drugega. In če so nas kaj naučili na igralski akademiji, so nas ravno to, da se moramo vživeti drug v drugega. To omenjam za to, ker je bil vaš prijatelj Brane Završan moj profesor na akademiji. Zelo sem ponosen, da ga poznam in tudi njegovo prijateljstvo z Zvezo Sonček dokazuje, da mu ni vseeno. Lahko ste ponosni, da je med vami. Igralci nismo le za zabavo, ampak kdaj tudi kaj naredimo. Naj bo ta večer prazničen. Dovolite mi tudi, da vam ob tej priložnosti zaželim mirne praznike«.

Program je povezovala Carmen L. Oven. Nastopili so glasbena skupina Los Hermanos muy simpaticos z Branetom Završanom, plesni skupini Sonček iz Maribora in Celja, Martina Smodiš in Roman Maček, Domen Gojčič in Jernej Horvat ter Luka Prosnik.

V sklepnem delu prireditve so priznanja za uresničevanje poslanstva Zveze Sonček prejeli Časnik VEČER, Javni stanovanjski sklad Mestne občine Ljubljana, Darija Krumpak, Emir Okanović, Jasmina Praprotnik, Sanja Prelog, prof. Danica Rotar Pavlič, dr. med., Nataša Solomun, Violeta Suhadolnik in Jožica Vlašič.

Dobitniki zlatih znakov kot najvišjih priznanj za dolgoletno delo v Zvezi Sonček pa so Zlatka Ornik, Janko Rešeta in Lidija Šestak Zorič.

 
 
 
 
 
 
2023 2024 2025
avgust september oktober
p t s č p s n
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6
 
E-trgovina
Najbolj brano
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 
 
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin.
Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke