T:  01 534 06 67  |  Ezveza@soncek.org  |  Kontakt
de
en
sl
Velikost besedila:  
 
 

Naročite se na e-novice

 

1 % dohodnine lahko namenite Zvezi Sonček


Dodajte kamenček v mozaik lepšega sveta – pomagajte otrokom in odraslim s cerebralno paralizo


Poslanstvo Zveze Sonček nedvomno poznate. Zavzemamo se za enake možnosti vseh, ne glede na njihove telesne in intelektualne sposobnosti, za življenje po lastni predstavi, v sožitju z vsemi.

Izvajamo vrsto socialnovarstvenih storitev in programov, namenjenih družinam s predšolskimi otroki, šolarjem in odraslim ljudem z različnimi oviranostmi. Večino teh programov izvajamo v Centru Sonček Elerji nad Ankaranom in v Centru Sonček Vrtiče v bližini Maribora.

Mladih in odraslih, ki jim vključitev v naše programe pomeni skorajda edini način socialne vključenosti, je vedno več. Že ves čas imamo v načrtu tudi gradnjo dodatnih prostorov, žal pa investicija bistveno presega zmožnosti naše neprofitne in nevladne organizacije.
Izjemno veseli in hvaležni bi vam bili, če bi nam namenili 1 % vaše dohodnine in pomagali zgraditi lepši jutri za vse.

Zavezanci za dohodnino se lahko odločimo, da 1 % svoje dohodnine namenimo za delo splošno koristnih organizacij in jih s tem neposredno finančno podpremo. V nasprotnem primeru gredo ta sredstva v proračun Republike Slovenije in so razdeljeni po presoji države.


Koliko me donacija stane?


Donacija 1 % dohodnine nevladnim organizacijam je za vas popolnoma brezplačna, saj bi sicer ta del pustili v državnem proračunu. Z donacijo vaša dohodnina ob tem ostaja nespremenjena.

Donacija traja do preklica. Če ste nam del dohodnine namenili že v preteklih letih, obrazca ni treba ponovno oddajati!


Kako lahko doniram?


Obstaja več načinov:
  • s posebnim obrazcem (Doh-Don), ki ga izpolnite na spletni strani eDavki (naša davčna številka je 13876970) ali


Do kdaj imam čas?


Obrazec je treba na FURS oddati najpozneje do 31. decembra tekočega leta, pri tem pa morate upoštevati tudi čas dostave, če obrazec pošiljate po pošti.

Opomba: Davčni zavezanec lahko posameznemu upravičencu nameni 1 % odstotek dohodnine ali manj. To pomeni, da lahko davčni zavezanec posameznemu upravičencu nameni 0,1 %, 0,2 %, 0,3 %,… ali 1 % dohodnine, seštevek vseh pa ne more presegati 1 % dohodnine.
2023 2024 2025
oktober november december
p t s č p s n
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1
 
E-trgovina
Najbolj brano
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 
 
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin.
Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke